Hem
 

         

Kvarnby IK – Torns IF Herr A, 0-1 (0-1)


Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Kvarnby IK – Torns IF Herr A, 0-1 (0-1)
2012-06-20 21:50
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim
Länk till direktrapporteringen

Torn:  Fredrik Landén (målvakt, 1 varning), Amir Rast Kerdar, Andreas Bladh, Ruben Grönevik, Christopher Nilsson, Erik Rönningberg, Emil Pedersen (1 varning, ut 84), André Sandstedt, Jesper Rendin (ut 73), Daniel Thulin (ut 82), Carl Magnusson (1 mål), Tomas Martinsson (in 73), Adrian Podsiadly (in 82), Niklas Nilsson (in 84), Ludvig Edén (spelade ej), Daniel Svensson (målvakt, spelade ej).

Torntränaren Mikael Roos sa följande till hemsidan kort efter kvällens match:

”-En underbar seger! Riktigt, riktigt bra gjort! Vi frångår vårt vanliga spel och killarna anammar detta fullt ut. Vi täcker upp deras ytor på mitten och löser deras kortpassningsspel formidabelt, vilket gör dem frustrerade och vi erövrar bollen så att vi skapar en del målchanser under matchen.”

Tränarkollegan Richard ”Kalle” Ringhov uttalade sig på följande sätt i en telefonintervju med tornsif.com:

”-Vi har inte haft en bra träningsvecka! Med tio man på träningen igår så kändes det tufft att åka till Malmö idag och möta ett formstarkt Kvarnby. Den taktiska planen fullföljdes till punkt och pricka och spelarna ska ha en stor eloge för det sätt som de genomförde matchen på. En fantastisk bedrift av oss att nu parkera på en andraplats inför hösten och detta gör att hösten kommer att bli hyperintressant. Nu läker vi alla sår och kommer tillbaka hungriga igen den 18 juli och alla ska njuta av detta i sommar!”

Vi återkommer med sammanfattning under kvällens gång.


Sammanfattning:

Favorit i repris! Torn brukar ofta ha svårt på bortaplan i mot Kvarnby, men ändå ofta få med sig bra resultat från matcherna, så blev det även denna gång efter att ett pressat Torn lyckades behålla sin 1-0-ledning matchen ut.

I våras förlorade Torn en träningsmatch på bortaplan mot Kvarnby där hemmalaget var bäst i den första halvleken medan Torn tog över i den andra, idag fick vi se en annan matchbild. Torn mötte Kvarnby i division 5 år 2007 och i division 4 år 2008. Matcherna har oftast varit spännande och när lagen möttes i sista matchen före sommaruppehållet för fyra år sedan fick vi se en match som påminde mycket om den idag där Torn krigade sig till en 1-0-seger efter mål av Tommy Biro. Trots att varit illa ute flera gånger har Torn lyckats undvika att förlora mot Kvarnby i seriesammanhang.

Vi fick idag se ett Torn som formerade sig annorlunda p.g.a. att inte mindre än fyra (!) backar ”gick sönder” i samband med senaste matchen mot FC Rosengård och fick se kvällens match från läktarplats. Ersättarna skötte sig dock som väntat alldeles utmärkt idag, trots att vissa fick spela på lite ovana positioner.På läktarplats fanns också en hel del övriga tillresta Tornsupportrar och vi tackar för allt stöd från läktarplats under våren!I inledningen av dagens match var det hemmalaget Kvarnbysom tog tag i taktpinnen och hade ett visst övertag i början. Tornförsvaret hade dock oftast bra koll på hemmalagets attacker, men i den tolfte matchminuten hade hemmalaget en skaplig målchans när ett inspel från höger hittade en hemmaspelare i den hörga delen av straffområdet i bra skottläge. Avslutet gick dock tätt utanför den bortre stolpen.

Efter cirka 20 minuters spel började Torn få allt mer att säga till om och nu var det Torn som tog över taktpinnen.

Torn kom till en del inlägg och hörnor och skapade några mer eller mindre farliga situationer i hemmalagets straffområde.

I den 37:e minuten kom utdelningen i vad som skulle visa sig bli matchens enda mål. Före avspark ropade speakern ut Torns startuppställning och avslutade med ”Nummer 20 Carl Björn Magnus Magnusson, Torns stora idol!”, det skulle visa sig bli en passande beskrivning denna kväll då Carl gjorde matchens enda mål. Carl tog sig liksom förra sommaren er från Stockholm för att spela vårsäsongens sista match, ett koncept som tycks vara en succé! Den gången såg han till att Torn ryckte i tabellen genom att avgöra seriefinalen mot Höör med sin cykelspark i slutminuterna, idag gjorde han matchens enda mål.Målet kom efter att Carl först vunnit en nickduell så att Daniel Thulin fick bollen till vänster i offensivt läge. Daniel spelade bollen vidare till Jesper Rendin som kom farande på vänsterkanten och Jesper kunde ta sig in i straffområdet från vänster och slå ett inspel längst marken som Carl Magnusson kastade sig fram på och styrde bollen i mål intill den vänstra stolpen!

Torn var nu på gång och var dessutom nära att utöka sin ledning före halvtidsvilan. I slutet av den första halvleken kom AndréSandstedt runt på högerkanten och slog in bollen till Daniel Thulin framför mål som mötte bollen på volley, men bollen gick över ribban. Hemsidan har för övrigt snappat upp ett rykte gällande just Daniel Thulin att han efter lördagens match mot FC Rosengård ska byta smeknamn från ”Sambathulle” till ”Zombiethulle”.

Ställningen i halvtid var 0-1 och det var en rättvis ledning för Torn så långt efter att man spottat up sig rejält under den första halvlekens andra hälft.Kvarnby inledde även den andra halvleken piggast och den här gången skulle det spelmässiga övertaget för hemmalaget hålla i sig i stort sett hela halvleken. Torn stack dock upp i en del farligheter då och då, trots att det var Kvarnby som hade bollen större delen av tiden.

Med lite tur hade Torn kunnat utöka sin ledning tidigt i den andra halvleken när Daniel Thulin skickade in en boll mot mål som målvakten inte hade riktig koll på, men det var ingen Tornare som nådde fram till returen. Torn hade ett nytt läge i matchminut 56 när man fick läge att avsluta mitt i straffområdet efter en frispark, men det vaar mycket folk mellan bollen och målet och avslutet fastnade på en täckande hemmaspelare.

Kvarnby hade som sagt det spelmässiga övertaget efter halvtidsvilan. Torn försvarade sig framgångsrikt för det mesta, även om Kvarnby kom till ett läge att avsluta efter tio minuter ur snäv vinkel från höger.I den 58:e minuten inträffade en serie händelser som nog får anses vara avgörande för matchens utgång. För en gångs skull lyckades Kvarnby ta sig igenom Torns försvar ordentligt när man kom in i straffområdet från högersidan i ett farligt läge. Den bollförande hemmaspelaren avancerade inåt i planen i riktning mot målburen när han ”revs ner” av Fredrik Landén i Torns mål.

En odiskutabel straff för Kvarnby, men en diskussion uppstod mellan huvuddomaren och den assisterande domaren och det är ingen vågad gissning att den diskussionen huvudsakliga ämne var vilken färg det skulle bli på Fredrik Landéns kort då situationen mycket väl skulle kunna bedömmas som en målchansutvisning. Efter en minuts ”konferans” visade domaren upp en ”ostskiva” till Fredrik Landén och alla Tornanhängade kunde dra en lättnadens suck.

Lättnaden blev ännu större hos Torns anhängade när Fredrik Landén revanscherade sig för den orsakade straffen genom att rädda både den och det jätteläge som hemmalaget fick på returen!

Efter detta följde dock en dryg halvtimme av plågsam väntan på slutsignalen för Torns anhängare, då Kvarnby hade ett tämligen stort övertag i speletmot ett tröttkört Torn. Det var inte så att hemmalaget radade upp målchanser, på den fronten höll Torn ändå förhållandevis jämna steg eftersom det uppstod kontringsmöjligheter, men att få ägna sig åt försvar i så stor utsträckning kan vara påfrestande.Ungefär halvvägs in i den andra halvleken fick Torn ägna sig åt att i stort sett bara slå ifrån sig och lagledningen började planera för för byten för att ersätta tröttkörda spelare.

Torn hade problem i värmen i den andra halvleken när krafterna började tryta, men man visade vilja, man visade hjärta och man visade upp en stor portion ”Tornanda” och trots att man idag kanske spelade en inte så publikvänlig ”grisfotboll” under stora delar av matchen såg man till att inte släppa till speciellt många heta målchanser trots att man
sedan helgen fått en hel backlinje på skadelistan.För Torns del uppstod ett flertal goda kontringsmöjligheter när Kvarnby tryckte på under den andra halvleken. Det kändes dock inte som om Torn riktigt hade orken att ta tillvara på dessa. I matchminut 89 var Torn dock nära att kunna avgöra matchen vid en kontring då inhopparen Adrian Podsiadly frispelades på högersidan. Adrian avslutade mot det närmaste krysset, men bollen gick på fel sida om stolpen och träffade burgavelns utsida.

I matchens sista ordinarie minut hade Kvarny sin sista möjlighet att få in ett kvitteringsmål. Hemmalaget fick en vänsterhörna som blev farlig och studsade framför mål menlagkapten Erik Rönningberg stod som så många gånger förr för en helgjuten insats idag och var den som såg till att rensa bollen i säkerhet.

Under de fem övertidsminuterna i den andra halvleken hade Torn god kontroll på matchen och såg till att hemmalaget inte fick någon ytterligare kvitteringsmöjlighet.

En riktig ”bragdmatch” av Torn ikväll och det är de segrarna som känns allra bäst! Uppehållet hade inte kunnat komma mer lägligt för Torns del när man som sagt bara hade tio spelare på träning igår och nätt och jämnt kunde få ihop en sextonmannatrupp till kvällens match
.

Nästa uppgift kommer att bli en repris på förra årets DM-kvartsfinal mot IFK Hässleholm. Matchen spelas den 23:e juli hemma på Tornvallen. Hemsidan kommer dock att uppdateras under sommaren så vi uppmanar våra läsare att titta in med jämna mellanrum och tackar samtidigt för den här vårsäsongen i division 2 där Torns IF representationslag på herrsidan går till sommarvila som tabelltvåa!


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta