Hem
 

         

Sv. Cupen: Kvibille BK – Torns IF Herr A, 1-3 (1-1)


Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Sv. Cupen: Kvibille BK – Torns IF Herr A, 1-3 (1-1)
2012-07-28 17:03
Text: Andreas Håkansson
Bild: Michael Forssander
Länk till direktrapporteringen

Torntränaren Richard ”Kalle” Ringhov sammanfattade matchen på följande sätt i en knastrig telefonintervju med tornsif.com under bussresan hem från Kvibille.

”-Vi mötte ett energifullt Kvibille. Vi trodde nog att det skulle bli lätt när vi tog ledningen med 1-0 i den tredje minuten. Vi blev konfunderade av Kvibilles långa bollar som stundtals tryckte ner oss i eget straffområde. Kvitteringen gjorde också att vi blev ängsliga. I halvlek är vi inte alls nöjda med vad vi presterat. Vi är alla överens om att vi måste göra en mycket bättre andra halvlek om vi ska vinna matchen. I andra halvlek är det bara ett lag på plan. Vi gör två mål, men kan egentligen göra fem-sex till och Kvibille skapar inte mer än en halvchans.”

Vi återkommer med mer info om matchen under kvällen.

Sammanfattning:

Hallandsposten: Kvibille störde Torn – i en halvlek

Torn gjorde man hade hoppats på och vann den första matchen i årets upplaga av på bortaplan mot det Halländska division 4-laget Kvibille BK.

Det var en idyllisk idrottsplats i form av Björkevi i Kvibille som mötteTorntruppen när man anlände till matcharenan ganska sent p.g.a. problem på mototvägen. Härligt väder och ett mycket trevligt bemötande gjorde att det var upplagt för en trevlig eftermiddag.

När den första halvleken kom igång så skulle Torn få en drömstart. Redan i den tredje matchminuten när Daniel Thulins inspel längst marken från vänster hittade Christopher Nilsson vid den bortre stolpen och kunde styra in 0-1 från nära håll.

Några minuter senare fick Torn dock en del problem när Kvibille var nära två gånger om. Först i den sjunde minuten hade Kvibille ett läge i straffområdet där man avslutade genom att försöka lobba bollen över Fredrik Landén i Torns mål, men bollen träffade ribban. Minuten senare hade Kvibille en frispark till vänster utanför straffområdet. Bollen skruvades in mot mål, passerade alla spelare och prickade den bortre stolpen.

Detta var en period av matchen som var händelserik och även Torn skapade möjligheter, men hemmalaget var närmast med sina två ramräffar.

Torn hade därefter några halvchanser innan Kvibille kunde kvittera i den 21:a matchminuten. Till vänster utanför offensivt straffområde fick en hemmaspelare på en drömträff och Fredrik Landén fick fingrarna på bollen, men kunde inte hindra den från att gå i mål uppe i trakten av det bortre krysset. Ett riktigt bra avslut av hemmaspelaren Viktor Järalv, men som Tornsupporter hade man kunnat önska sig att det hade satts bättre press på bollhållaren så att han inte hade kunnat vända upp och komma till avslut.

Återstoden av den första halvleken var jämn med en del halvchanser åt vardara håll. Det hårt kämpande hemmalaget var väl så bra som Torn i den första och det oavgjorda halvtidsressultatet 1-1 speglade matchbilden väl.Direkt i upptakten av den andra halvleken fick i vi en rejäl uppryckling från Torn som hade medvind efter halvtidsvilan, samtidigt som man kunde skönja att krafterna började tryta i hemmalaget.

I den andra halvleken skulle Torn visa varför man spelar två divisioner högre upp i seriesystemet än de tappert kämpande hemmalaget.

Torn hade en het målchans redan i den 48:e minuten när Jesper Rendin avslutade utanför i bra läge, och sedan avslutade målchanserna varandra.

I matchminut 52 avslutade Ruben Grönevik tätt utanför efter en vänsterhörna och i den  55:e minuten hade André Sandstedt en nick i ribban efter en högerhörna.

Torn fortsatte att skapa målchanser med ganska täta mellanrum och i den 59:e minuten kom utdelningen i form av ett ledningsmål. Målet kom efter att Daniel Thulin tog sig ner djup i offensivt straffområde från vänster och spelade bollen paralellt med mållinjen och vid bortre stolpen kom Ruben Grönevik och kunde trycka bollen i mål och Torn ledde med 2-1!

Torn fortsatte att rade upp fina målchanser i den andra halvleken. I den 62:a matchminuten ordnade Daniel Thulin en straff när han blev fälld i offensivt straffområde. Daniel slog själv straffen men gjorde för ovanlighets skull i mål på den eftersom hemmamålvakten gick rätt och räddade. Tron fick två jättelägen ävven på returen som man inte lyckades utnyttja.Tack vare att Torn inte kunde förvalta straffen så fanns det forfarande en viss nerv i matchen. En nerv som dock försvann när Jesper Rendin kunde dundra in 1-3 i matchminut 75 efter passning av Niclas Lundberg.

Torn skapade mängder av möjligheter i den andra halvleken och man kunde, och borde, kanske ha gjort ytterligare mål på någon av alla de möjligheter som man skapade efter halvtidsvilan.

Kvibille hade sin enda egentliga målchans efter halvtidsvilan efter en hörna i den 89:e minuten när Tornförsvaret nickade undan på mållinjen.

Vi ser nu med spänning fram emot vilket av lagen från allsvenskan respekivesuperettan som kommer at gästa Torn i nästa omgång av Svenska Cupen.

Torn: Fredrik Landén (målvakt), Ruben Grönevik (1 mål), Amir Darban Khales, Oskar Edsheim, Amir Rast Kerdar (ut 67), Christopher Nilsson, André Sandstedt (1 mål), Jesper Rendin (1 mål), Emil Pedersen, Daniel Thulin (ut 79), Niclas Lundberg (ut 83), Niklas Nilsson (in 67), Dennis Axelsson (in 79), Christoffer Persson (in 83), Ludvig Edén (spelade ej), Rasmus Roos (spelade ej), Christoffer Ekdahl (spelade ej).  

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta