Hem
 

         

Torns IF B – BW 90 IF, 6-3 (5-0)
Torns genomgång efter segern mot BW 90 IF

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF B – BW 90 IF, 6-3 (5-0)
2008-06-15 23:05
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Torns IF B – BW 90 IF, 6-3 (5-0)

(fler bilder finns i bildarkivet)

Idag var det seriefinal i division 2 mellersta Skåne lag reservlag. Torn ställdes idag mot BW 90 IF. Torn ledde förvisso serien redan före matchen tack vare fler spelade matcher, men man ställdes idag mot ett BW 90 som inför matchen hade sju segrar på åtta matcher och seriens bästa målskillnad med bara nio insläppta mål.

Torn förutsättningar inför matchen var inte de bästa. Det var vårsäsongens sista reservlagsmatch och jag skulle kunna rabbla upp ett helt lag som var otillgängliga idag p.g.a. skador, sjukdomar och inte minst resor så här i EM-tider. Av de spelare som var tillgängliga var det många som inte heller fick en ultimat uppladdning då de kvällen innan deltagit i Erik Rönningbergs 25-årsfest in på småtimmarna.

Det såg på lördagen ut som att Torn överhuvudtaget inte skulle få ihop ett lag till dagens match, men tack vare att fem spelare från vårt 93/94-lag tillsammans med ett par spelare från A-laget ställde upp och dubblerade så fick man ihop ett lag till matchen.

BW 90 framme i en av få attacker i den första halvleken

Torn ställde alltså upp med ett lag där inte mindre än fem spelare fick göra sin debut i seniorlagssammanhang och de gjorde det riktigt bra! Från start ställde Torn upp med tre 93:or, Isak Strand vaktade målet, Jonatan Borg fick spela högermittfältare och Carl Jönsson startade i anfallet.

Torn inledde matchen bra och utdelning i form av ett vackert mål kom redan i den sjunde matchminuten. Anfallet startade med att Eric Norling slog en riktigt bra crossboll från sin vänsterbacksposition som nådde unge Jonatan Borg på högerkanten. Jonatan avancerade några meter på sin högerkant innan han slog ett perfekt inlägg till den ofrivillige anfallaren André Sandstedt som efter en vältajmad löpning kunde nicka in sitt första av fyra mål för dagen från nära håll.

Torn fortsatte att spela bra och i den 22:a minuten hade rutinerade Marcus Andersson ett skott som gick i ribbans underkant.

Det skulle dock inte dröja länge innan Torn kunde utöka sin ledning. Någon minut senare tog sig André Sandstedt fram till vänster och slog in bollen mot sin anfallskollega Carl Jönsson. Bollen nådde dock aldrig Carl, då den istället träffade handen på en BW 90-spelare i straffområdet och domaren blåste straff till Torn. Sammy Pergament tog hand om straffen. Med sin patenterade korta ansats överraskade han ännu en gång en motståndarmålvakt, denna gång fick han dessutom skottet på mål till skillnad från tidigare den här säsongen, och 2-0 var ett faktum. Sammy firade målet genom att bli utbytt och fick vila resten av halvleken, då han spelat ganska mycket även i gårdagens A-lagsmatch. Målet kom i den 24:e matchminuten.

Sammy utökar Torns ledning till 2-0 på straff

Torn var nu inne i en riktigt bra period och målchanserna avlöste varandra. Minuten efter 2-0 hade Marcus ett öppet läge där han avslutade 3-4 gånger, men alla gånger lyckades motståndarmålvakten vara i vägen.

Torns nästa mål skulle dock inte dröja länge, efter en hörna i den 26:e minuten fick André läge i straffområdet från nära håll och med ett volleyskott dundrande han in 3-0.

Tre minuter senare var det dags för nytt måljubel i Tornlägret. 4-0-målet var signerat ungdomarna födda 1993. Jonatan stod för förarbetet som gav Carl ett öppet läge från vänster. Carls första skott räddades av målvakten men Carl fick en ny chans på returen och kunde göra sitt första mål i seniorsammanhang efter en knapp halvtimmes spel.

Därefter dröjde det bara ytterligare fem minuter innan Torn i den 34:e minuten kunde utöka si ledning till 5-0. William Thornton kom fram till vänster och slog in bollen till André i straffområdet som avslutade från ett öppet läge och trots att målvakten var på bollen kunde han inte hindra André från att göra sitt tredje mål för dagen.

Efter en fantastisk period på cirka tio minuter som Torn vann med 4-0 så kunde Torns unga lag gå till halvtidsvila med en ledning på hela 5-0. BW 90 hade inte mycket framåt i den första halvleken. Målvaktsdebutanten Isak Strand fick dock göra ett par bra ingripanden i form av en benparad tidigt i matchen och en räddning nere vid sin vänstra stolpe.

Tornspelarna samlas i halvtidsvilan

I den andra halvleken orkade inte Torn fortsätta i samma stil och BW 90 fick mer att säga till om. Gästerna hade ett bra läge i den 49:e minuten, men skottet gick över.

Gästerna fortsatte att vara det något vassare laget i början av den andra halvleken och man kunde också ganska logiskt reducera till 5-1 i den 57:e matchminuten.

En viss oro spred sig i Torn då gästerna bara tre minuter efter sitt första mål kunde starta en kontring som resulterade i ett öppet läge och ytterligare ett reduceringsmål. Hastigt och, för Torns del, mindre lustigt var ställningen plötsligt 5-2 och gästerna var på gång.

Torn lyckades dock få bättre ordning på spelet igen och ta sig samman efter de två snabba baklängesmålen. Torn började åter igen skapa en del möjligheter framåt och i den 70:e minuten hade Martin Arnoldsson en bra möjlighet i straffområdet, men skottet gick över.

Tornhörna i den andra halvleken

I den 77:e minuten bjöd Sammy Pergament publiken på ett av flera vackra dribblingsnummer innan han serverade André ett öppet läge. André sköt ett skott som målvakten ännu en gång var på, men inte tillräckligt för att förhindra att succéanfallaren André gjorde sitt fjärde mål för dagen. Målet innebar att Torn hade utökat sin ledning till 6-2 och matchen var därmed avgjord.

Knappt tio minuter från slutet kunde BW 90 hyfsa till siffrorna genom att fastställa slutresultatet till 6-3 efter att en frispark slagits in i straffområdet där bollen nickades i mål.

Torn vann alltså seriefinalen med 6-3 och insatsen i framför allt den första halvleken från det unga Tornlaget var en fröjd att se, de lite äldre Tornspelarna tog sitt ansvar och hjälpte lagets fem debutanter av få en riktigt bra debut i seniorsammanhang. I den andra halvleken bytte Torn in ytterligare två debutanter i from av Daniel Magnusson och Hannes Möller. 

Matchen är slut

Resultatet innebär att Torn går till sommaruppehåll som serieledare. Förhoppningsvis kan det bli lite förbättring i höst med fler spelare tillgängliga när det är dags för match.

Torn: Isak Strand (målvakt), Olle Kristell, Ludwig Berg, Joel Borg, Eric Norling (1 varning), Jonatan Borg, Marcus Andersson, Martin Arnoldsson, Sammy Pergament (1 mål), Carl Jönsson (1 mål), André Sandstedt (4 mål), William Thornton (1 varning), Daniel Magnusson, Hannes Möller, Santhosh Nair (spelade ej).


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta