Hem
 

         

DM-semi: Bunkeflo FF – Torns IF, 0-1 (0-0)
Torn var nära många gånger om innan man fick hål på hemmalaget

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

DM-semi: Bunkeflo FF – Torns IF, 0-1 (0-0)
2012-08-30 16:15
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim
Länk till direktrapporteringen

Torntränaren Mikael Roos var, segern till trots, allt annat än belåten på väg hem från matchen:

”-Det var ingen höjdare. Vi underpresterade i många moment kan jag säga. Vi har tur. De har en i stolpen och en i ribban. Lika väl som vi kunde ha vunnit med flera mål så kunde de ha vunnit matchen. Man måste göra jobbet och det gör vi inte idag.”

Sammanfattning

Torn vann gårdagkvällens semifinal borta mot Bunkeflo FF utan att behöva ta till en förlängning. När Emil Pedersen äntligen kunde göra 0-1 var matchen inne i sin sjunde (!) övertidsminut och målet var i stort sett det sista som hände i matchen.

Segern var rättvis med tanke på hur många möjligheter Torn skapade under matchen, men Torns prestation var inte bra idag och det hade kunnat gå riktigt illa om Bunkeflo hade satt något av de två avslut utifrån som man hade i ”virket” efter drygt halva den andra halvleken. När Bunkeflo i slutet drog på sig två onödiga utvisningar fick Torn hjälp att att kunna avgöra innan matchen gick till förlängning och med tanke på utvisningarna skulle Torn med största sannolikhet vunnit även och det blivit förlängning.

I den första halvleken inledde Torn ganska piggt men Bunkeflo jämnade ganska snart ut spelet.  Drygt halvvägs in i den första halvleken så fick Torn till en period av bra tryck mot hemmamålet. Riktigt nära flera gånger om var det med cirka halvtimmen spelad när Torn hade en serie hörnor som hemmalaget hade jobbigt att försvara sig mot.I den 29:e minuten hade Viktor Edsheim en nick med bra kraft efter en vänsterhörna från Daniel Thulin. Hemmamålvakten stod för en kvalificerad räddning när han lyckades tippa bollen över ribban till en ny vänsterhörna. Den hörnan nickades i ribban av Oskar Edsheim.Oskar var nära vmål vid ytterligare ett tillfälle före paus. I den 37:e matchminuten hade Oskar ett skott från nära håll som den duktige hemmamålvakten reflexräddade.Torn hade sammanlagt i alla fall en handfull bra målchanser i den första halvleken, men lyckades inte på hål på hemmalaget.

I halvtid byttes det friskt i Torn och en gissning är att man räknar med att några av spelarna i dagens match ska starta även i fredagens seriematch mot Eskilsminne och att Tornledningen inte ville spela dem mer än en halvlek idag.I den andra halvleken hade Torn åter igen en hel del bra möjligheter efter en trög start. I den 53:e minuten hade Christopher Nilsson ett högerinlägg som gav Niklas Nilsson ett bra läge vid den  bortre stolpen. Niklas fick kanske t.o.m. för gott om tid att tänka och nickade bollen utanför stolpen.

 I matchminut 59:e serverade Niklas Nilsson ett jätteläge till André Sandstedt framför mål efter ett högerinlägg längst marken. Men André fick ingen bra träff och bollen gick utanför den högra stolpen.

Nästa gång det hettade till ordentligt i Bunkeflos straffområde var i den 69:e minuten när Torn hade flera jättelägen efter en snabb attack på vänsterkanten. Niklas Nilsson missade först bollen när han fick chansen mitt i straffområdet. Torn kom ändå till avslut när målvakten var överspelad, men då agerade en hemmaförsvarare målvakt och fick ut en fot och pararade skottet.  Bollen gick till Carl Magnusson som avslutade nere vid den högra stolpen, men då var den storspelande hemmamålvakten där och kunde tippa bollen till hörna.Trots att Torn inte gjorde någon bra match hade man vid det här laget samla ihop till minst ett mål, men eftersom man inte lyckats överlista målvakten så var utgången fortfarande oviss.

Bunkeflo hade så långt i matchen inte skapat några riktigt farliga möjligheter, men i den 70:e minuten avlossade man ett bra skott utifrån som gick klockrent i den högra stolpen. Detta ingjöt kanske ytterligare mod i hemmalaget som tre minuter senare var ännu närmare ett ledningsmål när man avlossade ett skott på en uppstudande boll strax utanför straffområdet. Bollen var på väg i mål i en båge över Daniel Svensson i Torns mål, men Daniel gjorde en finfin räddning när han nådde bollen med handen och lyckades tippa den i ribban.Torn var i detta skede skakat och utgången av matchen kändes plötsligt mer oviss. Bunkeflospelarna skulle dock sätta krokben på sig själva i jakten på en finalplats genom att dra på sig två väldigt onödiga utvisningar i slutet av matchen.

I den 76:e minuten var Christopher Nilsson på att avancera med bollen på sin högerkant bara några meter utanför det egna straffområdet när han blev riktigt rejält och väldigt fult nedsparkad av en hemmaspelare utan chans att nå bollen. En klar utvisning för Bunkeflospelaren och även en varning till ”Chrille” för reaktionen efter att han blivit nedsparkad.

Torn lyckades dock inte få bollen i mål heller när man var en man mer på planen. Torn kom till mängder av inläggslägen, men oftast var det för dålig kvalité på antingen inlägget eller avslutet.

Efter en attack på högersidan fick Carl Magnusson ett jätteläge mitt i straffområdet där många nog trodde att Torns ledningsmål var på väg, men avslutet gick i princip rakt på målvakten som kunde rädda.Torn hade förtvivlat svårt att få bollen i mål och eftersom Bunkeflo stack upp i en och annan attack som ibland ledde till farliga situationer i Torns straffområde så var det fortfarande mycket nerv i matchen.

Det var dock Torn som fortsatte att skapa riktigt bra möjligheter utan att lyckas överlista hemmamålvakten. I den 84:e minuten spelade Niklas Nilsson in bollen mot André Sandstedt från högerkanten. André slängde sig fram mot bollen framför mål, men var dock aningen för sent ute för att styra bollen på mål.

I matchminut 85 så var det Carl Magnusson som fick ett bra läge i straffområdet efter att ha fått bollen av Niklas Nilsson och vänt bort sin försvarare, men målvakten lyckades parera skottet med benen.I den 87:e minuten skaffade Niklas Nilsson sig själv ett jätteläge när han efter hård uppvaktning ändå lyckades skaffa sig ett friläge med målvakten till höger i straffområdet. Niklas tog i med full kraft och avslutade tätt över ribban.

Den ordinarie matchtiden hade passerat och det såg ut att vara på väg mot förlänging när domaren förkunnade att det återstod minst sju minuter när klockan hade passerat 90 minuter.

Sju minuter är mycket tid i en match med fria byten. Anledningen till mängden övertid berodde troligtvis på att domaren tröttnade på att det ofta tog väldigt lång tid för Bunkeflo att sätta igång spelet när bollen varit ute. Vid insparkar och hörnor var det ibland ganska uppenbart att det drog ut på tiden och ibland avstod man från att välja den boll som fanns närmast till hands. Troligtvis stannade domaren sin klocka vid dessa tillfällen och detta gav den osedvanligt långa övertiden.I den femte övertidminuten såg det fortfarande ut att gå mot förlängning. Torn hade inte skapat några heta målchanser på ett tag när Bunkefloattack på högersidan resulteradei en offsideavblåsning. Den offsidestående hemmaspelaren tog ändå ett avslut mot mål flera sekunder efter domarens signal och fick följdaktligen ett gult kort. Olyckligt nog för hemmalaget så hade samma spelare dragit på sig ett gult kort som avbytare i den 40:e matchminuten och blev därmed utvisad efter den bortsparkade bollen. Ännu en till synes väldigt onödlig utvisning i hemmalaget.

Med två spelare mindre på planen så orkade det väl kämpande hemmalaget inte stå emot längre. I den sjunde övertidsminuten nickade Niklas Nilsson ner bollen till Emil Pedersen i straffområdet. Emil avslutade lågt vid den bortre stolpen och lyckades äntligen överlista hemmamålvakten. 1-0 till Torn och kort efter målet blåste domaren at matchen.

Tack vare vinsten är Torn nu i final i årets DM-turnering. Det återstår att vilka som blir finalmotståndare samt var matchen kommer att spelas. Eskilsminne IF möter Helsngborgs IF i den andra semifinalen.

Två av fyra bortamatcher är nu avklarade denna hektiska vecka för Torntruppen. På fredag spelar A-laget borta mot Eskilsminne IF på Harlyckans IP i Helsingborg klockan och på söndag möter U-laget Råå IF på bortaplan.

Vi återkommer med en rapport inför fredagens match under kvällen.

Torn: Daniel Svensson (målvakt), Christoffer Persson(ut 46), Viktor Edsheim, Oskar Edsheim, Amir Rast Kerdar, Emil Pedersen (ut 46, in 76, 1 mål), Andreas Bladh, Niclas Lundberg (ut 46), Dennis Axelsson (ut 76), Daniel Thulin (ut 46), Carl Magnusson,  Niklas Nilsson (in 46), Erik Rönningberg (in 46), André Sandstedt (in 46), Christopher Nilsson (in 46, 1 varning).

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta