Hem
 

         

Torns IF Herr A - GIF Nike, 1-0 (0-0)


Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF Herr A - GIF Nike, 1-0 (0-0)
2012-09-08 18:43
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim
Länk till direktrapporteringen

Richard ”Kalle” Ringhov var idag avstängd och satt på Tornvallens läktare där han uppfattade matchen såhär:

”-Idag levde vi farligt. Första halvlek var inte bra, det var en dålig halvlek från Torns IF:s sida. Fredrik gör ett par klassräddningar och håller oss kvar i matchen. I halvlek sades några väl valda ord. Andra halvlek är mycket bättre från vår sida. Vi är aggresivare och är oftare på Nikes planhalva än vad de är på vår. Det kunde gott hur som helst men vi drog längsta strået idag och tog in poäng på Halmia.”

Torn: Fredrik Landén (målvakt), Ruben Grönevik, Viktor Edsheim (1 mål), Markus Thulin (1 varning), Amir Darban Khales, Erik Rönningberg, Andreas Bladh (ut 78), Christopher Nilsson (ut 31), André Sandstedt (ut 62), Daniel Thulin, Niklas Nilsson, Niclas Lundberg (in 31), Tomas Martinsson (in 62), Carl Magnusson (in 78), Amir Rast Kerdar (spelade ej), Dennis Axelsson (spelade ej), Jesper Rendin (spelade ej), Daniel Svensson (målvakt, spelade ej).

Sammanfattning:

Torn vann idag den viktiga matchen mot lokalrivalerna Giffarna Nike från Lomma. Det var en match med mycket kamp och lite skönspel där Torn reste sig från en bedrövlig första halvlek och kämpade till sig tre poäng i en match som hade kunnat sluta hur som helst.

Det var den tredje uddamålssegern på fyra dagar för Torns herrseniortrupp som idag verkligen fick kämpa för att alla poängen inte skulle blåsa iväg från Tornvallen. Torn ställde upp med samma startelva som tidigare i veckan mot Ramlösa Södra, men undantag av att Emil Pedersen var avstängd och ersattes av Andreas Bladh.

Torn höll på att få en mardrömsstart direkt i matchinledningen. Matchen hade inte pågått i många sekunder när Nike fick ett bra skottläge en bit innanför straffområdeslinjen. Avslutet var välplacerat men Tornmålvakten Fredrik Landén var snabbt nere vid sin vänstra stolpe och gjorde en klassräddning! Landén gjorde en kanonmatch idag med några svettiga räddning och bidrog starkt till att dagens match kunde vinnas.

Torn hade medvind i den första halvleken, men det var inget man kunde dra någon nytta av, vinden ställde till mycket för spelarna i dagens match då det blåste väldigt kraftigt.

Det var inte mycket ordnat spel under den första halvleken från Torns sida, gästerna gjorde det något bättre och hade i alla fall tre bra målchanser att ta ledningen i den första halvleken.

I den 24:e minuten kom Nikes andra heta målchans efter att de kommit runt på högersidan och kunde slå in bollen framför mål där en bortaspelare fick chansen att styra bollen i mål på volley rakt framifrån, men bollen gick ett par meter utanför.Torn fick inte alls igång något spel. I den 29:e minuten drabbades man också av en skada på Christopher Nilsson som fick utgå och ersattes av Niclas Lundberg i den 31:a minuten.

I den 35:e minuten hade Nike en riktigt bra målchans. En bortaspelare kom helt fri mot Fredrik Landén centralt  i straffområdet. Nikespelaren försökte avsluta mellan benen på Landén och lyckades sånär, men Fredrik lyckades med insidan av foten få bollen att ändra riktning och på så sätt styrde han den utanför stolpen. På den efterföljande hörnan blev det ett bra nickläge, men bollen nickades rakt på Fredrik Landén som såg till att hålla nollan.

Under denna period var Torn illa ute, men man höjde sig något mot slutet av halvleken. I den 42:a matchminuten hade Torn sin bästa målchans så långt in i matchen när Erik Rönningberg hittade Niklas Nilsson med en djupledsboll. Niklas var dock uppvaktad av Nikespelare i ryggen och tog ett avslut från utkanten av straffområdet som gick rakt på gästernas målvakt.

Ställningen i halvtid var 0-0 och det resultatet får Torn vara mest nöjda med eftersom Nike hade de farligaste möjligheterna.Direkt efter halvtidsvilan fick vi se en uppryckning av Torn som inledde den andra halvleken klart bäst. Dock utan att komma till avslut.

I den andra halvleken var det många farliga situationer i båda straffområdena som inte ledde till något avslut. Däremot var det flera tuffa dueller där spelarna i båda lagen försökte påkalla domarens uppmärksamhet. Båda lagen hade också ett par tillfällen där man ansåg att man borde ha en straff, domaren friade vid samtliga dessa tillfällen. Han höll generellt sätt en nivå som var ganska tillåtande utan att förlora kontrollen över matchen och det var definitivt en av de bättre domarinsatserna vi sett under året.Torn gjorde sitt andra byte i den 62:a minuter, ett offensivt sådant. Tomas ”Tompa” Martinsson var tillbaka efter att ha gått skadad sedan före sommaruppehållet. Tompa ersatte André Sandstedt.

Nike hade ett par situationer i Torns straffområde med dryga timmen speladsom inte ledde till något avslut. I den 65:e minuten ville gästerna ha en straff efter en höjdduell i utkanten av Torns straffområde.

Därefter var det Torn som hade period som ledde till några fina möjligheter.  Niklas Nilsson hade en nick över efter ett högerinlägg i den 67:e minuten. Därefter kom det så viktiga segermålet i matchminut 68. Tompa jobbade fram en vänsterhörna genom att skjuta bollen på en bortaspelare nere vid den vänstra hörnflaggan. Erik Rönningberg slog en kort hörna till Daniel Thulin som slog ett utmärkt inlägg och Viktor Edsheim kom efter en vältajmad löpning perfekt till bollen och kunde nicka in 1-0!Torn hade även ytterligare farliga situationer i offensivt straffområde minuterna närmast efter målet, men Nike hade inte gett slaget förlorat.

Det var några tilltrasslade situationer i båda straffområde under matchens slutkvart somm mycket väl hade kunnat resultera i mål.

Nike hade en bra period i slutet på matchen och Torn fick jobba hårt för att försvara sin ledning. I den 85:e minuten hade Nike en hörna som hade kunnat gå direkt i mål med vindens hjälp, men Fredrik Landén boxade bort bollen. Torn gick till motangrepp, Tompa tog sig in i offensivt straffområde där en vågad, men lyckad brytning från en Nikeförsvarare gjorde att både bollen och Tompa bjöds på en luftfärd. Tornlägret vädjade om en straff, men domaren friade vilken nog var ett korrekt beslut.Två minuter senare hade gästerna sin farligaste möjlighet i den andra halvleken. Nike fick ett bra nickläge från ganska nära håll, men Fredrik Landén kastade sig och gjorde ännu en bra räddning och fick hjälp av försvaret att spela bollen från det farliga området.

I nästa minut, matchminut 88, var det åter igen farligt i Torns straffområde. Efter en vänsterhörna för Nike blev det en tilltrasslad situation i Torns straffområde där hemmasupportrarna drog efter andan innan man kunde konstatera att bollen hamnat i Fredrik Landéns trygga hamn.

Efter detta så skapade inte Nike några fler farligheter utan under de avslutande fem minuterna så var det de kontringslägen som uppstod för Torn som var det farligaste som inträffade.

Tre viktiga poäng för Torn och revansch för förlusten i Lomma i våras. Nike tycks vara ett lag som passar Torn illa. Trots att det skiljer 13 poäng och 32 måls målskillnad till Torns fördel i tabellen så har Torn haft svårt att få igång spelet mot just Nike i årets matcher (två seriematcher och en träningsmatch). Starkt ändå att lyckas vinna en ännu en match där inte prestationen är på topp. Skönt också för Torns del att få hålla nollan idag efter att det blivit lite väl många baklängesmål i de senaste matcherna.

Nu får Torntruppen en veckas välbehövlig vila från matchspel. Under en 21-dagarsperiod har Torntruppen spelat inte mindre än 11 matcher i seriespel för A- och U-lag, Svenska cupen och DM. Att under en så lång period spela match mer än varannan dag i snitt sliter klart på krafterna och medför att prestationen inte kan vara på topp alla gånger.

Övriga resultat omgång 17

Ramlösa Södra FF – Eskilsminne IF, 0-3
Kvarnby IK – IS Halmia, 1-1
IFK Klagshamn – FC Rosengård, 3-3
Högaborgs BK – BK Olympic, 4-1
Tvååkers IF – Sölvesborgs GoIF, 6-3

Samtliga matcher i den 17:e omgången spelades idag de sex lagen från den övre halvan mötte alla lag på den nedre halvan av tabellen, vilket resulterade i vinster för fyra av topplagen och två ganska överraskande poängförluster.

Serieledarna Halmia tappade ännu en gång poäng, vilket är positivt för Torn och spänningen i toppstriden. Ännu mer överraskande var att IFK Klagshamn tog poäng hemma mot FC Rosengård som varit ett av höstens starkaste lag. Tack vare två sena mål kunde Klagshamn hämta upp ett 1-3-underläge och ta sin första poäng i årets seriespel!

Tack vare dagens seger är Torn fortfarande med i toppstriden i division 2 södra Götaland när fem omgångar återstår. Torn har ett svårt, men väldigt inspirerande restprogram då man har kvar att möta samtliga tre toppkonkurrenter tabelltoppen ser för närvarande sätt ut så här:

1.
IS Halmia, 39 poäng, 32 plusmål
2.
Tvååkers IF, 38 poäng, 31 plusmål
3. Torns IF, 35 poäng, 28 plusmål
4. Högaborgs BK, 34 poäng, 9 plumul

Nästa helg är det åter igen full omgång på lördagen och då reser Torn till Örjans Vall i Halmstad för bortamatch mot serieledande IS Halmia, mer information om den matchen längre ner.

Kommande matcher

Torn har några riktigt inspirerande matcher framför sig och vi vill passa på att informera om dessa redan nu.

Nästa lördag åker laget som sagt till en långväga bortamatch på Örjans Vall i Halmstad för att möta serieledarna IS Halmia. En spännande och inspirerande uppgift som kan komma att bli avgörande för toppstriden. Liksom vid övriga bortamatcher utanför Skåne så åker laget till matchen i buss och som vanligt erbjuds de supportrar som vill följa med i bussen möjlighet att göra detta till ett pris av 50 kronor per person. Bussen avgår frånn Stångby/Tornvallen på lördag klockan 11:45 och anmälan för de som vill åka med görs den här gången till andreas@tornsif.com.

Som om det inte vore nog med toppstrid i division 2 så kommer Torn även att spela DM-final mot självaste Helsingborgs IF! Arrangörsskapet för finalen delas av Torns IF och Skånes FF och finalen kommer att spelas på Klostergårdens IP i Lund eftersom Tornvallen inte uppfyller kraven för arrangemanget.

Matchen kommer att spelas onsdagen den 19 september klockan 19:00. Entréavgiften till DM-finalen kommer att vara densamma som på Tornvallen, 50 kronor (fri entré för barn under 16 år). Observera dock att Frikort/Årskort till Tornvallen inte gäller i denna match.

Vi hoppas på stor uppslutning bland Tornsupportrarna till denna match som utgör ännu en milstolpe i föreningens historia!


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta