Hem
 

         

Kvarnby IK – Torns IF A
Tornspelarna samlas efter matchen

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Kvarnby IK – Torns IF A
2008-06-22 13:33
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Kvarnby IK – Torns IF A, 0-1 (0-0)

Sammanfattning

Torn har i och med dagens match mött samtliga lag i serien vid ett tillfälle. När serien vänder i nästa vecka kan vi konstatera att Torn ligger på en åttondeplats i tabellen efter fyra segrar, två oavgjorda matcher och fem förluster.

En av segrarna kom idag borta mot tabelltvåan Kvarnby IK. Torn har därmed besegrat de två högst placerade lagen på bortaplan under vårsäsongen.

Torn hade fått möblera om en del i laget inför dagens match jämfört med senast. Tre spelare från startelvan senast mot BK Olympic var idag otillgängliga. Niklas Nilsson i backlinjen var avstängda, medan innermittfältaren Christian Nnaji och anfallaren Tomas Martinsson var skadade. Då skadelistan blivit längre på sistone fick Torn idag användning för sin breda trupp och ersättarna som kom in gjorde mycket bra ifrån sig. Vi fick också se en säsongsdebutant i dagens trupp i form av inhopparen Martin Arnoldsson.

Torn hade ett spelövertag under stora delar av den första halvleken idag. Det var dock inte långt ifrån att man fick en riktig mardrömsstart.

Redan efter en dryg minuts spel så spelade sig Kvarnby till ett öppet läge mot Martin Jälmby i Torns mål. Skottet gick dock strax utanför Martins högra stolpe och Torn kom undan med blotta förskräckelsen.

Torn tog dock några minuter senare ett visst initiativ över spelet. I den sjunde minuten resulterade en attack från Sammy Pergament på vänsterkanten i en hörna. Hörnan slogs av Amir Darban Khales och han slog en bra boll som nådde Joel Borg i ett bra nickläge vid den bortre stolpen. Joels nick gick dock över.

Tornhörna i den första halvleken

Torn fortsatte att spela bra utan att skapa några riktigt bra möjligheter. I den 16:e minuten ordnade Enes Basic fram en hörna som åter igen blev farlig, men det blev avblåst för att man gick för hårt åt målvakten.

I den 29:e minuten hade Torn dock en riktigt bra målchans genom André Sandstedt. Efter att ha gjort succé i senaste reservlagsmatchen på den ovana anfallspositionen så fick han förtroendet även i A-laget som ersättare för skadade skyttekungen Tomas Martinsson. André hade en riktigt bra möjlighet att göra mål när Sammy stod för ett bra förarbete och gav André ett öppet läge till vänster i straffområdet. Andrés skott passerade dock precis utanför den bortre stolpen.

Torn var på gång i slutet av den första halvleken. I den 40:e minuten kom Daniel Thulin in från vänster och skaffade sig ett skottläge strax utanför straffområdet. Daniel avlossade ett skott med högerfoten som han försökte skruva in vid det bortre krysset. Det var ett riktigt bra försök, men bollen gick några decimeter utanför.

På övertid i den första halvleken var Tommy Biro mycket nära att ge Torn ledningen efter att han kommit fram i en farlig attack till höger på offensiv planhalva och noterat att målvakten var långt ute. Tommy försökte lyfta bollen i mål, men bollen gick precis på fel sida om stolpen och träffade utsidan av hjulet på målburen.

Ställningen i halvtid var 0-0, efter en halvlek där Torn i stort var nöjda med sin prestation.

Farlig frispark från Enes Basic i den andra halvleken

Efter en jämn inledning av den andra halvleken där hemmalaget nu hade lite mer av bollinnehavet kunde ändå Torn ta ledningen nio minuter i på halvleken genom Tommy Biro som den här gången hade marginalerna på sin sida. Tommy fick bollen av André och sköt ett skott strax utanför straffområdet som enligt uppgift styrdes av inte mindre än två hemmaspelare innan bollen gick i en båge över målvakten. Bollen träffade ännu en gång hjulet på målburen och stundade ut, denna gång var det dock på rätt sida om stolpen och Torn hade tagit ledningen med 1-0.

Efter målet var det några intensiva minuter med möjligheter åt båda håll. Kvarnby var framme i ett farligt anfall direkt efter Torns ledningsmål, men Tornförsvaret kunde rensa bort bollen. I den 57:e matchminuten slog sedan Tommy ett inlägg från vänster som höll på att gå direkt i mål, men hemmamålvakten kunde med viss möda tippa bort bollen.

I mitten av den andra halvleken fick ett par av Torns spelare lämna planen p.g.a. skada och Torn tvingades möblera om en del i laget.

Kvarnby började samtidigt ta över allt mer av spelet och började skapa ett visst tryck för att kunna få till stånd ett kvitteringsmål.

I den 71:e minuten höll Torn på att ställa till det för sig när en felpassning djupt nere på egen planhalva gav hemmalaget ett öppet läge från nära håll. En riktigt bra benparad från Martin Jälmby gjorde dock att Torns ledning stod sig.

Kvarnby tryckte nu på för en kvittering medan Torn försvarare sig och kom fram i en och annan kontraattack. Med tiotalet minuter kvar att spela var Torn ganska rejält tillbakapressade under en period. Kvarnby kom också fram i ett farligt läge från höger där man avslutade ur snäv vinkel. Martin Jälmby ”halvräddade” och Amir Darban Khales kunde offra sig och få bort returen.

Efter detta kunde Torn lyfta upp spelet under en period och hålla hemmalaget borta från eget straffområde.

Under slutminuterna blev det dock lite oroligt på nytt när Kvarnby gjorde allt för att försöka få till stånd ett kvitteringsmål. Kvarnby fick bland annat ett bra frisparksläge på offensiv planhalva i den 90:e minuten. Frisparken slogs dock rakt på Martin Jälmby som också kunde undvika att släppa retur på den regnvåta planen.

Kvarnby fick en sista möjlighet i den andra övertidsminuten när man fick en hörna. En hårt uppvaktad Martin Jälmby kunde dock boxa bort bollen samtidigt som han fick en frispark i samma situation. Kort senare gick slutsignalen och trötta, blöta men nöjda Tornspelare kunde jubla över tre poäng.

Kvarnbyhörna i matchens slutskede

Det var en jämn match där Torn stod för en ny bra insats mot starkt motstånd. Denna gång hade Torn också marginalerna på sin sida och visade stor vilja när man försvarade sin ledning i slutskedet av matchen.

Glada Tornspelare lämnar planen efter segern mot Kvarnby

Torn ligger nu på rätt sida om det nedre kvalstrecket, men med flera lag inom bara ett par poängs avstånd på ovanför och nedanför sig. På fredag vänder serien för Torns del när man möter Häljarps IF för andra gången den här säsongen. Det är sista matchen före sommaruppehållet och det kommer krävas ett bra resultat även där om man ska gå till sommarvila på rätt sida strecket.

Torn: Martin Jälmby (målvakt), Joel Borg, Viktor Edsheim, Markus Thulin, Amir Darban Khales (1 varning), Daniel Thulin, Enes Basic (1 varning), Erik Rönningberg, Sammy Pergament, André Sandstedt, Tommy Biro (1 mål), Jonas Arnoldsson, Martin Arnoldsson, Martin Kindberg.

För fler kommentarer samt matchbilder hänvisas till Kvarnbys hemsida.

Direktrapporteringen

Aktuell ställning, 0-1 (0-0) SLUT

90 + 2 min: Farlig hörna Kvarnby. Torn får frispark. Matchen är slut och Torn har vunnit med 1-0. Mer info kommer senare.

90 min: Bra frisparksläge Kvarnby, Martin Jälmby håller bollen.

89 min: Kvarnbys attacker är farliga, men Torn har än så länge lyckats slå ifrån sig fragångsrikt.

85 min: Torn har hållit spelet ganska bra uppe de senaste minuterna. Vi lär få några minuters tillägg p.g.a. skadeuppehåll.

81 min: Kvarnby farligt framme. Uppoffrande spel från Amir framför egen mållinje räddar Torn denna gång.

80 min: Tommy bra inlägg från höger. Målvakten når dock bollen före Martin Arnoldsson. Annars är det mest Kvarnby som har bollen nu när regnet har avtagit.

78 min: Martin Kindberg ersätter Enes Basic.

76 min: Hemmalaget trycker på nu. Skott över ur dålig vinkel.

71 min: Kvarnby får plötsligt ett öppet läge från nära håll. Martin Jälmby räddar med en fin benparad.

67 min: Torn får Daniel Thulin lårskadad i en situation på offensiv planhalva. Martin Arnoldsson gör sig redo för att ersätta. Direkt efteråt får Torn Amir Darban Khales varnad.


58 min: Joel Borg går ut. Jonas Arnoldsson ersätter.

54 min: Ihållande regn större delen av matchen. Tommy Biro skott som täcks av hemmaförsvarare och går i mål nere vid den vänstra stolpen. 1-0 till Torn.

Sammy Pergament har kommit in igen istället för Jonas Arnoldsson.

50 min: Torn hade ett par hyfsade möjligheter att ta ledningen i slutet av den första halvleken. Närmast var Tommy Biro på övertid med en lobb som gick i burgavelns utsida precis vi stolpen.

Torn fick Enes Basic varnad i den 44:e minuten.

I den 35:e minuten behövde Sammy Pergament vila och ersattes av Jonas Arnoldsson.


35 min: Torn har spelat småtrevlig fotboll så här långt och har ett visst övertag spelmässigt.

Kvarnbys bästa möjlighet så här långt var ett öppet läge precis i matchinledningen, men skottet gick utanför.

Torn hade ett bra läge i den 29:e minuten då Sammy Pergament servade André Sandstedt till vänster i straffområdet. Andrés avslutning gick dock precis utanför den bortre stolpen.


Torn är idag på plats på Husiegårds IP för bortamatch mot Kvarnby IK.

På grund av väderleken lär det inte bli många delrapporter från dagens match, men vi ska försöka lämna ett par rapporter under matchens gång.

Torn startar idag med följande lag:

Målvakt: Martin Jälmby
Försvarare: Joel Borg, Viktor Edsheim, Markus Thulin, Amir Darban Khales
Mittfältare: Sammy Pergament, Enes Basic, Erik Rönningberg, Daniel Thulin
Anfallare: André Sandstedt, Tommy Biro
Avbytare: Jonas Arnoldsson, Martin Ernoldsson, Martin Kindberg


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta