Hem
 

         

IS Halmia – Torns IF Herr A, 1-2 (0-1)
När spelarbussen rullade in i Stångby ikväll fanns ett

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

IS Halmia – Torns IF Herr A, 1-2 (0-1)
2012-09-15 17:36
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson
Tidningsartiklar:

Hallandsposten: Halmia tappade serieledning
Skånska Dagbladet: Tätkänning för Torn efter seger

Uppdatering söndag

I våras åkte Torn på en tung smäll när man förlorade hemmamatchen mot IS Halmia med klara 0-5, trots att man spelmässigt bjöd upp till en bra kamp men där man straffades hårt av sina misstag. Igår hade Halmia ett stort bollinnehav och under delar av matchen ett rejält spelövertag med Torn hade lärt sig av läxan och var nu det lag som utnyttjade motståndarnas missag och Torn vann med 2-1. Torn krigade till sig en riktigt fin skalp och har nu alltså tagit poäng av alla motståndare även i årets seriespel!

På de fyra senaste matcherna har Halmia förlorat mot de tre toppkonkurrenterna och fått nöja sig med poäng mot Kvarnby.

Toppstriden som såg avgjord ut för fyra omgångar sedan är nu högintressant med fyra omgångar kvar att spela:

1. Tvååkers IF, 41 poäng, 32 plusmål
2. IS Halmia, 39 poäng, 31 plusmål
3.
Torns IF, 38 poäng, 29 plusmål
4. Högaborgs BK, 37 poäng, 10 plusmål

Tvååker leder nu serien och är det enda laget med avgörandet helt i egna händer, men har ett svårt restprogram, precis som Torn och Högaborg då denna trio har kvar de inbördes mötena mot varandra. Halmia har fortfarande ett bra utgångsläge eftersom man nu har mött topplagen, man är dock beroende av att Tvååker tappar poäng. Torn kan passera Tvååker av egen kraft eftersom man har kvar dem att möta, men det krävs också ytterligare poängförlust för Halmia om Torn ska kunna vinna serien.

Vi har inga direkta matchbilder från Halmstadresan igår. För matchbilder hänvisar vi istället till artikeln ovan i Hallandsposten.

Istället har vi samlat lite bilder från resan:

(Kapten Rönningberg laddade med en varmkorm på Hallandsåsen innan han avgjorde toppmötet på Örjans Vall.)


(Vattenhämtare Micke Roos sist på bussen innan färden fortsatte norrut.)


(Tornsupportrar tidigt på plats på läktaren en timme före avspark.)


(Stångbys stolthet värmer upp på Örjans Vall.)


(Tornspelarna på väg ut till den andra halvleken.)


(Slutminut på Örjans Vall.)


(Glada Tornare samlas efter slutsignalen.)


(Richard "Kalle" Ringhov belåten efter vinsten!)


(Glada miner i omklädningsrummet efter matchen!)


(Välkomna hem till Stångby!)

Stämningen på hemresan var givetvis mycket god. Inför hemresan sa Micke Roos till mig "-Ja, då blev det en Viktoria idag också". Carl Jönsson stod bredvid mig och undrade: "-Vadå, var är hon?"

När bussen hade rullat ut från Örjans Vall sa Richard "Kalle" Ringhov till vår mycket tålmodige busschaufför "Wester". "-Det måste vara skönt att köra oss Wester?"
Svaret blev: "-I dont drive loosers!"

Torn är fortfarande med i toppstriden och vi hoppas på Stångbypublikens stöd även i hemmamatchen mot Sölvesborg som är årets näst sista hemmamatch i seriespelet.
 

Avslutningsvis än en gång, fantastiskt roligt att så många Tornsupportrar valde att lägga sin lördag på att resa sammanlagt ett 30-tal mil för att stödja laget i denna svåra bortamatch! Stort tack för ert stöd under matchen och även vid hemkomsten till Stångby!

Uppdatering lördag

Vi återkommer med bilder och mer info kring matchen under söndagen.

Länk till direktrapporteringen

“Richard “Kalle” Ringhov i bussen på väg från Halmstad:

”-En helt fantastiskt skön vinst. Stundtals är vi tillbakapressade i första halvlek. Vi gör 1-0 och reder med lite tur ut stormen i första halvlek. Jag tycker att vi hade ett bra snack i halvlek där vi rättar till lite detaljer i vårt försvarsspel. När Erik gör 2-0 så känns det som att det kan gå vägen. När Halmia gör 1-2 så förväntar vi oss en anstormning, men den kom inte och vi reder ut det till slut. En heroisk insats av laget gör att vi vinner matchen idag. Nu är vi med i racet! Kul att så många Tornanhängare styrde kosan upp till Halmstad idag!”

Torn: Fredrik Landén (målvakt), Ruben Grönevik, Viktor Edsheim, Amir Darban Khales, Christopher Nilsson (1 varning), Erik Rönningberg (1 mål), Emil Pedersen, Niclas Lundberg (1 mål, ut 86), André Sandstedt (ut 59), Daniel Thulin (1 varning), Niklas Nilsson (1 varning, ut 75), Tomas Martinsson (in 59), Jesper Rendin (in 75), Andreas Bladh (in 86), Carl Magnusson (spelade ej), Adrian Podsiadly, (spelade ej), Daniel Svensson (målvakt, spelade ej).

Sammanfattning

Torn stod för en Heroisk insats på Örjans Vall i Halmstad. Inför många tillresta supportrar lyckades Torn besegrade Halmia på bortaplan. Halmiaförlusten innebar att Hallännigarna förlorade serieledningen till lokalrivalerna Tvååker.

Det var Halmia som inledde bäst. Redan tidigt i matchen var hemmalaget nära att ta ledningen, men Torn lyckades försvara sig. Det var en mycket händelserik matchinledning med situationer i båda straffområdena där det var Halmia som skapade mest. I den femte matchminuten hade Halmia ett avslut från långdistans som touchade stolpens utsida.

Halvvägs in i den första halvleken tog Torn ledningen med 1-0. Erik Rönningberg vann en duell på mittplan ochf fick fram bollen till Niklas Nilsson som i sin tur sparkade bollen i djupet med ryggen vänd mot motståndarmålet. En hemmaförsvarare och målvakten var först till bollen, men dålig kommunikation i hemmalaget gjorde att Niclas Lundberg kunde ”stjäla” bollen och rulla in 0-1 i öppet mål.

Därefter hade Torn det jobbigt i slutet av den första halvleken. Halmia tryckte tillbaka Torn som försvarade sig riskabelt lågt. I den 29:e minuten var Torn illa ute då Halmia fick ett öppet läge i straffområdet, men avslutet gick utanför den bortre stolpen.

I halvlekens slutminuter hängde ett kvitteringsmål i luften, men Torn försvarade sig uppoffrande och framgångsrikt. Amir Darban Khales kastade sig och täckte flera bra skottlägen för hemmalaget, bland annat i den 40:e minuten då han täckte ett riktigt bra skottläge.

I den 42:a minuten var det åter igen farligt i Torns straffområde när Halmia fick ett bra läge, men Fredrik Landén kom ut bra och var nära hemmaspelaren när avslutet kom och kunde blockera detsamma.

Halvtidssignalen kom välkommet för Torn som hade en 1-0-ledning i paus som inte speglade händelserna på planen.

I andra halvlek hade Halmia inte samma press mot Torn som i slutet av den första. Det var en ganska händelsefattig inledande kvart på den andra halvleken.

I matchminut 62 kom Torn upp en i snabb attack genom Niklas Nilsson som hölls i av hemmaspelare och fick frispark i ett bra läge utanför straffområdet, något till vänster. Lagkapten Erik Rönningberg tog hand om frisparken och slog till bollen. På Tornbänken hade man hunnit sucka över besvikelsen att bollen var på väg över, när det visade sig att bollen gick i mål i det närmaste krysset! Ett vackert frisparksmål och plötsligt såg det riktigt bra ut för Torns del!

Halmia försökte trycka på framåt, men hade svårt att skapa några farligheter i det här skedet av matchen. Istället var Torn framme några gånger och det var inte långt ifrån att Niklas Nilsson kunde punkera matchen i den 70:e minuten, men bollen styrdes utanför.

Torn gick till attack igen i den 74:e minuten. Daniel Thulin försökte hitta Tomas ”Tompa” Martinsson, men bollen rann ner till målvakten. Istället gick Halmia upp i nästa anfall och skapade ny nerv i matchen efter att skickat in en lång boll i straffområdet där en hemmaspelare vann duellen och nickskarvade bollen till en fri spelare i straffområdet som kunde slå in 1-2.

Halmia var riktigt nära ett kvitteringsmål i den 80:e matchminuten när man hade ett skott klockrent i stolpen. Anfallet fortsatte och Halmia fick ett nytt läge i straffområdet, men avslutade överför.

Det såg ut att kunna bli jobbiga slutminuter för Torn, men Halmia vaskade inte fram någon riktigt bra målchans under slutminuterna av matchen. Halmia lyfte in långa bollar i Torns straffområde, men Torn försvarade sig framgångsrikt och ett tappert kämpade Torn kunde få med sig tre poäng hem till Stångby.

Ett bollskickligt Halmia åkte på ännu en förlust efter att Torn kämpat hårt och haft marginalerna på sin sida. Med bara en poäng på de fyra senaste matcherna så har nu Halmia tappat sin tidigare klara serieledning till Tvååker. Hyperintressant i toppstriden när det nu drar ihop sig mot slutet! Torn har nu tagit poäng mot samtliga lag i serien.

Övriga resulat omgång 18:

Eskilsminne IF – IFK Klagshamn, 3-0
BK Olympic – Tvååkers IF, 0-1
 GIF Nike – Ramlösa Södra FF, 2-3
Sölvesborgs GoIF – Kvarnby IK, 2-1
FC Rosengård – Högaborgs BK, 2-3


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta