Hem
 

         

Torns IF Herr A – Sölvesborgs GoIF, 0-2 (0-1)


Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF Herr A – Sölvesborgs GoIF, 0-2 (0-1)
2012-09-22 16:27
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim
Länk till direktrapporteringen

Det gick inte vägen idag för Torns del. Förlust med 0-2 i en match där Torn framför allt hade en mängd bra inläggslägen, men hade förtvivlat svårt att få till den avgörande bollen för att skapa de riktigt heta målchanserna.

Vi återkommer under morgondagen med mer info kring matchen.

Richard ”Kalle” Ringhov om matchen:

”-Torns IF hade ingen lyckad eftermiddag idag. I första halvlek var vi omständiga och gjorde flera enkla misstag. Ändå kändes det i halvlek som att en uppryckning verkligen skulle ske. Vi var övertygade om att vända matchen. Andra halvlek är bättre och vi parkerar på motståndarnas planhalva. Vi skapar några heta chanser men så gör Sölvesborg mål på en kontring. Tråkigt. Vi kom inte upp i normal standard idag, det är bara att konstatera. Tungt men vi har oss själva att skylla.”

Sammanfattning söndag

Efter några matcher där Torn fått kämpa till sig tre poäng utan att skapa speciellt mycket målchanser så höll i flytet i sig längre när man igår förlorade hemmamatchen mot Sölvesborgs GoIF med 0-2.



Torn har varit inne i en spelmässig svacka de senaste matcherna och den här gången lyckades man inte få bollen i mål, utan förlorade alltså mot Sölvesborg och tappade därmed kontakten med de två lagen man har ovanför sig i tabellen, som båda vann igår.

Kampen om seriesegern ser nu definitivt ut att bli mellan de båda Hallandslagen Tvååker och Halmia. Torn ligger fortfarande trea, men att man ska passera båda Hallandslagen är nu osannolikt.

Gårdagens match inleddes ganska positivt för Torns del. Under den inledande tiominutersperioden var Torn framme och oroade gästernas försvar vid ett antal tillfällen utan att lyckas hela vägen fram, vilket skulle bli signifikativt för Torns anfallsspel den här eftermiddagen.



Torn tappade sen initiativet och Sölvesborg kunde ta ledningen med 1-0 i den 18:e matchminuten efter ett lågt, välplacerat skott strax utanför straffområdet som gick i mål via den vänstra stolproten.

Därefter var det en del situationer åt båda håll innan den första halvleken var över. Torns attacker var fler, men Torn var uddlösa i offensivt straffområde denna dag. Man kom fram i en mängd bra inläggslägen, men alltför ofta hamnade bollen i händerna på målvakten.

Sölvesborgs attacker kändes farligare när de väl kom. Gästerna hade den bästa möjligheten till ytterligare mål i den första halvleken i den 40:e minuten, men man kunde inte förvalta möjligheten utan ställningen var 0-1 i halvtid.



Efter halvtidsvilan blev det en liten uppryckning från Torn, men man fick fortfarande inte till deti offensivt straffområde.

Det kändes dock som att Torn började närma sig något med kvarten kvar att spela av ordinarie speltid, men då kunde Sölvesborg istället kontra in 0-2 i den 77:e minuten när flera bortaspelare plötslig kom fria med Fredrik Landén i Tornmålet.



Matchens avslutning blev söndertrasad av upprörda känslor både på och utanför planen. Den assisterande domaren fick ta många diskussioner med bänkarna och en ledare i respektive läger blev utvisad. Sölvesborg fick även en spelare utvisad i den 80:e minuten.

Torn hade sin stora reduceringsmöjlighet i den 83:e minuten efter en högerhörna där man fick chansen två gånger om att slå in bollen från nära håll, men idag var inte Torns dag och bollen blockarades av bortaspelare på mållinjen båda gångerna.



I den 90:e matchminuten blev Tomas ”Tompa” Martinsson fälld i straffområdet. Domaren valde dock att fria och under stopptiden lyckades Torn inte vaska fram några bra möjligheter, utan slutresultatet fastställdes till 0-2.

Torn gjorde ingen bra insats idag och kunde därmed inte förvalta det fina utgångsläge som man skaffat sig i seriespelet. Man ligger dock fortfarande trea med tre omgångar kvar att spela och sett över säsongen så har det varit över förväntan så här långt!



Redan på onsdag väntar en ny mycket inspirerande uppgift i form av DM-final mot Helsingborgs IF, matchen spelas på Klostergårdens IP i Lund klockan 19:00.

Nästa seriematch är på bortaplan mot BK Olympic på lördag klockan 14:00 på Lindändens IP i Malmö. Även det lär bli en tuff uppgift mot ett lag som krigar för nytt kontrakt.

Torn: Fredrik Landén (målvakt), Ruben Grönevik, Viktor Edsheim, Markus Thulin, Amir Darban Khales, Erik Rönningberg, Emil Pedersen (1 varning, ut 69), Christopher Nilsson (ut 55), Jesper Rendin (ut 76), Daniel Thulin, Niklas Nilsson (1 varning), Tomas Martinsson (in 55), Niclas Lundberg (in 69), Carl Magnusson (in 76), Andreas Bladh (spelade ej), Dennis Axelsson (spelade ej), André Sandstedt (spelade ej), Daniel Svensson (målvakt, spelade ej).

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta