Hem
 

         

BK Olympic - Torns IF Herr A, 1-0 (1-0)


Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

BK Olympic - Torns IF Herr A, 1-0 (1-0)
2012-09-29 19:46
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim
Länk till direktrapporteringen

Nu är de definitivt klart att Torn kommer att spela i division 2 även nästa säsong efter dagens 0-1-förlust mot BK Olympic. Helgens resultat innebär att Torn ramlar ner till en fjärde plats i tabellen och kommer att sluta antingen trea eller fyra i sin debutsäsong i division 2.

De Skånska mästarna från Stångby kom idag inte upp i samma nivå som i DM-finalen mot Helsingborg tidigare i veckan och det blev förlust mot ett BK Olympic som krigar för att få division 2-kontrakt även nästa säsong.

Matchen spelades i växlande väder på Lindängens IP i Malmö.Efter att de inledande minuterna inte gett något riktig farlighet åt något håll så hade Torn en farlighet i den 14:e matchminuten där Olympic dock kunde rensa framför eget mål. Minuten senare var hemmalaget oerhört nära ett ledningsmål när Tornmålvakten Fredrik Landén missade bollen i det hala underlaget. Detta gav Olympic en gratischans i form av öppet mål från en position i den vänstra delen av straffområdet. Fredrik Landén hann dock tillbaka och reparerade sitt misstag genom att göra en jätteräddning.

I matchminut 19 hade Tomas ”Tompa” Martinsson, som var tillbaka från start i Tornanfallet, en nick som gick tätt över ribban. I den 25:e minuten hade Tompa ett ännu bättre läge när han bröt ett uppspel för Olympic, med motståndare tätt i ryggen sköt han ett lågt skott mot den vänstra stolproten, som hemmamålvakten dock hann ner och rädda.Torn fortsatte att skapa en del farliga situationer i offensivt straffområde, utan att ändå komma riktigt nära ett ledningsmål. I den 26:e minuten hade Erik Rönningberg en frispark som gick några decimeter över ribban. I den 29:e minuten hade André Sandstedt ett avslut i burgavelns utsida efter frispark från Daniel Thulin och i den 34:e minuten fick Niclas Lundberg chansen att avsluta i straffområdet, men skottet gick rakt på målvakten som kunde rädda.

I matchminut 36 avslutade Daniel Thulin på en täckande hemmaspelare i straffområdet och Olympic kunde kontra. Ett misslyckat försök till att ställa offside gjorde att en hemmaspelare kom helt fri med Fredrik Landén och kunde placera in 1-0.

Mot slutetav halvleken hade Torn flera möjligheter, men när avsluten kom så fanns där en täckande hemmaspelare ivägen. Ställningen i halvtid var 1-0.De första 20 minuterna av den andra halvleken bjöd inte på någon bra fotboll från något av lagen. Misstagen och felpassningarna var många.

Därefter fick Torn igång ett bättre anfallsspel och kom till lägen som man dock inte kunde förvalta.

I den 73:e minuten fick Torn dock sin riktigt stora kvitteringsmöjlighet. Erik Rönningberg gick omkull i straffområdet efter att ha duellerat med en hemmaspelare om bollen. Domaren blåste straff och varnade hemmaspelaren under högljudda protester från hemmasupportrarna som inte delade domarens uppfattning angående situationen. Straffen slog Daniel Thulin, dessvärre för Torns del så var den i ”rätt” höjd för målvakten som kastade sig åt rätt håll och räddade. På returen fick Daniel ett nytt jätteläge från nära håll, men hemmamålvakten gjorde en kanonräddning!Några minuter senare, under en kontring för BK Olympic, var det istället de tillresta Tornsupportrarna på läktaren som reagerade mot domarens bedömning. En hemmaspelare slog bollen framåt och kolliderade därefter med Markus Thulin. Domaren gjorde bedömningen att Markus medvetet försökt stoppa kontringen och visar upp det gula kortet för Markus för andra gången idag och därmed blir det också en utvisning. Ännu en omdiskuterad situation, där man kan ha olika åsikter om domarens bedömning.Mot slutet av matchen försökte Torn trycka på med en man mindre och skapade bra chanser. Olympic tog vara på de kontringsmöjligheter som uppstod och skapade ännu bättre chanser till att avgöra matchen. Så fortsatte det ända till att domaren blåste av matchen efter 93 minuters spel och trots flera riktigt heta målchanser åt båda håll så slutade den andra halvleken mållös och Olympic vann matchen med 1-0.

Torn kommer fram i en hel del bra lägen idag, men man är fortsatt ganska uddlösa. Olympic hade flera vassa kontringar idag och eftersom man gjorde mål på en av dem så vinner man matchen. För Torns del kan vi bara konstatera att man dessvärre inte är lika starka spelmässigt i höst som man var i våras. Förluster mot bottenkrigande Sölvesborg och Olympic talar sitt tydliga språk om att man just nu inte är tillräckligt starka för att vara med och slåss om en plats i division 1. När vi om några veckor summerar säsongen.Domarinsatsen fanns det mycket synpunkter på från båda lägren på Lindängens IP idag, Hemsidan följde idag matchen från läktarplats och kunde därmed ta del av publikens åsikterfrån nära håll. Vi vill poängtera att vi absolut inte kan eller vill skylla dagens förlustpå domarinsatsen. Däremot så ifrågasätter vi attityden hos den assisterande domaren som gick in och tog två av Torns sammanlagt tre varningar under matchen och gestikulerade mot bänken och avvisade Torntränaren Richard ”Kalle”Ringhov. Enligt tillförlitliga källor erbjöd sig ”Kalle” att hjälpa till att lugna ner spelarnas känslor när det var upprört under slutkvarten, vilket fick till följd att han blev avvisad av den gestikulerande assisterande domaren. När man fått ett förtroendeuppdrag som förhållandevis välbetald rättsskipare, så anser vi inte att detta är ett acceptabelt beteende.Nog om detta, nästa helg spelar Torn sig sista match hemma på Tornvallen. För motståndet står Högaborgs BK som i den här omgången passerade Torn i tabellen och övertog tredjeplatsen.

Övriga resulat omgång 20:

Högaborgs BK – Kvarnby IK, 2-1
GIF Nike – Eskilsminne IF, 1-0
IS Halmia – IFK Klagshamn, 9-1
FC Rosengård – Tvååkers IF, 2-2
Sölvesborgs GoIF – Ramlösa Södra FF, 0-0

Dagens resultat innebär följande:

IS Halmia återtog  serieledningen
Tvååkers IF långa segerrad tog slut borta mot FC Rosengård, Tvååker ligger nu tvåa på samma poäng som Halmia, men med sex måls sämre målskillnad.
GIF Nike säkrade nytt kontrakt i division 2 till nästa säsong.
Det tätnar i bottenstriden. BK Olympic är kvar på nedflyttningsplats, men närmar sig lagen ovanför strecket.Vi ser fram emot en spännande avslutning av serien där det alltså är spännande i både toppen och botten. För Torns del finns det en tredjeplats i potten som man fortfarande kan återta.

På väg hem från matchen konstaterade En av Torntränarna, Richard ”Kalle” Ringhov följande:

”-En tung förlust idag. Vi har bollen mest men sätter inte våra chanser. Vi är delvis nöjda med prestationen, men givetvis inte med resulatet. Olympic gör sitt mål på en kontring och de visste vi att de var vassa. Vi kommer till massor av avslut, men sätter inte dit bollen och därför förlorar vi matchen.”

Tränarkollegan Micke Roos  stannade på väg ut från Lindängens IP  till med sin Fiat, vevade ner rutan, och frågade en äldre dam. ”-Hallå, tycker du domaren var bra idag?”

Det visade sig dock att damen i fråga var en boende i området som inte hade sett matchen. Damen önskade Tornstaben en fortsatt bra dag och vice versa och vi fick vända hemåt utan poäng i bagaget.

Torn: Fredrik Landén, Ruben Grönevik, Viktor Edsheim, Markus Thulin (lindrig utvisning 76), Amir Darban Khales (1 varning), Erik Rönningberg, André Sandstedt (ut 62), Niclas Lundberg (ut 75), Jesper Rendin (ut 62), Daniel Thulin, Tomas Martinsson, Niklas Nilsson (in 62), Carl Magnusson (in 62), Christopher Nilsson (in 75), Andreas Bladh (spelade ej), Dennis Axelsson (spelade ej), Oskar Edsheim (spelade ej), Daniel Svensson (målvakt, spelade ej). 

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta