Hem
 

         

Beachfotboll i Åhus 2008
Jubel i Torn efter semifinalsegern

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Beachfotboll i Åhus 2008
2008-07-05 13:36
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Beachfotboll i Åhus 2008

Torns damlag har i helgen och varit och spelat beachfotbollsturnering i Åhus. Nedan finns en sammanfattning som har uppdaterats efterhand under helgen.

Fredag 4/7:

Huvuddelen av den 14 tjejer starka spelartruppen åkte upp redan vid lunchtid på fredagen medan några som arbetede kom upp först lite senare på kvällen.

Fredagskvällen bestod till stor del av först grillande och därefter fotbollsspelande på planerna på stranden där motståndet bestod av olika lokala förmågor.

Grillning på fredagkvällen

Lördag 5/7:

Efter en underbar hotellfrukost var det dags för Torn att möta Bromölla Pitbull´s klockan 09.20. Motståndarna var dock morgontrötta och Torn vann matchen på W.O. Istället spelade tjejerna en internmatch.

Internmatch på lördagmorgonen

Dagens andra match spelades klockan 11.40 mot Rödeby AIF. Matchen fick en olycklig start för Torns del då man fick ett baklängesmål och en skada på målvakten Amanda direkt i matchinledningen och även en tidig skada på Sofie.

Torn kom dock tillbaka och kunde kvittera mot slutet av den första halvleken efter mål av Linda. 

I den andra halvleken kunde dock Rödeby avgöra ungefär mitt i halvleken efter att en inspark från sidlinjen styrdes i mål från nära håll bakom en chanslös Sewa som dock gjorde en utmärkt insats som målvaktsersättare. Torn förlorade därmed matchen med 2-1, resultatet var ganska rättvist även om Torn med lite tur mycket väl hade kunnat få med sig en poäng.

Torn trycker på för en kvittering i slutet av matchen mot Rödeby

Nästa match spelades klockan 14.20 och för motståndet stod Åsums BK. Åsum tog ledlingen efter en utspark som målvakten Linnea räddade, med tyvärr gick bollen i ribban och studade via Linnea över mållinjen. Målet kom ungefär halvvägs in i den första halvleken och efter målet tog Torn över ordentligt. Torn Hade ett mål som blev tveksamt bortdömt och även ett skott i stolpen av Julia för att nämna några situationer. Ställningen i halvtid var dock 0-1.

Linnea räddar ett skott i den första halvleken

I den andra halvleken hade Torn flera riktigt bra kvitteringsmöjligheter. Bästa möjligheten kom när Andrea nickade ett bra utkast från Linnea som dock Åsums målvakt gjorde en bra räddning på uppe vid krysset. Matchen slutade därmed 0-1 och Torn hade fått ännu en hedersam förlust. Denna gång var resultatet inte särskilt rättvist utan Torn borde definitivt ha fått i alla fall en poäng vilket med facit i hand skulle ha räckt till A-slutspel.

Tornmöjlighet i matchen mot Åsum

Torn spelade en ny match klockan 17.00 och motståndare var Flisby SK som hade vunnit sina två senaste matcher med stor marginal.

Det fina vädret var nu tillfälligt borta och hade ersatts av stormvindar och regn. Matchen i ovädret kom att bli en historia med många långa bollar mellan lagens båda målvakter.

I den här matchen var Amanda tillbaka i Tornmålet och matchen inleddes med att Torn fick ett mål bortdömt efter att Amanda kastat ett utkast rakt i mål. 

Några minuter senare kunde Amanda ändå ge Torn ledningen efter att ha slagit en frispark på egen planhalva rakt i mål.

Ledningen varade dock inte länge. Flisby kvitterade kort därefter efter att en inspark från sidlinjen styrts i mål. Torn kunde dock återta ledningen i den första halvleken efter att Rebecka fått en fullträff från distans med vänsterfoten. Bollen gick i mål intill den vänstra stolpen och Torn hade tagit en 2-1-ledning som stod sig halvleken ut.

Tornattack i den första halvleken

Den andra halvleken hann knappt koma igång innan Flisby ännu en gång kunde kvittera. Amanda räddade det första avslutet men motståndarna kunde peta bollen i mål från nära håll.

Matchen stod därefter och vägde i några minuter innan ett utkast från Amanda nådde Andrea som nickade bollen över målvakten och bollen nådde precis över mållinjen innan den stannade, 3-2 till Torn!

Amanda fortsatte att skapa målchanser med sina utkast och utsparkar och några minuter från slutet kunde Torn göra 4-2 efter att en utspark från Amanda gått rakt i mål efter att Tornanfallarna stört motståndarmålvakten på ett föredömligt sätt. 4-2 stod sig matchen ut och Torn hade tagit sin första "riktiga" seger för dagen.

Amanda kastar iväg ett av sina framgångsgivande uppspel i matchen

För Torns del återstod nu en match i gruppspelet som skulle spelas klockan 19.40 mot Tjörnarps BoIF. Vi hade inte full koll på förutsättningarna inför den matchen, men trodde att en seger i matchen skulle kunna räcka till A-slutspel.

Torn vann den sista gruppspelsmatchen mot Tjörnarps BoIF med 1-0 efter ett sent segermål. Detta räckte dock inte till A-slutspel eftersom Flisby tog platsen i A-slutspelet tack vare något bättre målskillnad.

Torn anfaller i matchen mot Tjörnarp

Torn gjorde en bra match mot Tjörnarp, inställningen var på topp och Torn skapade mängder av möjligheter. Tjörnarps målvakt såg dock till att ställningen var oavgjord in i det sista, men med bara cirka minuten kvar att spela så kunde Torn avgöra efter en inspark från sidan. Hanne slog insparken som målvakten hade fingerspetsarna på, men inte kunde hindra från att gå i mål.

Avgörandet mot Tjörnarp

Segern mot Tjörnarp räckte dock inte till A-slutspel eftersom målskillnaden var något sämre än Flisbys, trots att Torn besegrade dessa med 4-2. Därmed gick Rödeby och Flisby till A-slutspel. Torn gick till B-slutspel som grupptvåa och även Bromölla gick till B-slutspel från gruppen. Åsum och Tjörnarp hamnade i C-slutspelet.

På lördagskvällen blev det därefter dusch och besök på pizzeria innan det var fria aktiviteter på kvällen då man t.ex. kunde roa sig åt att titta på "Cage-ball" som innebar att matcherna spelades två mot två inne i en bur. Torn hade ett lag anmält till detta, men drog sig ur p.g.a. skaderisken då man hade fått reda på att det var riktigt hårda tag inne i buren.

Hela truppen avnjuter pizza på lördagskvällen

Cage

Söndag 6/7:

Efter frukost och städning av konferenslokalen som vi bodde i packades väskorna in i bilarna och laget gick ner till plan 4. Spelarna var laddade inför kvartsfinalen mot seriekollegorna Dösjöbro IF klockan 12.00.

Torns trupp var något decimerad inför söndagens spel Elin var otillgänglig för spel redan inför lördagens matcher och under lördagen tvingades Sofie bryta redan i den första matchen och ett par matcher senare var det Maria som drabbades av en skada. Utöver detta fanns det spelare med skavanker som inte kunde deltaga fullt ut, men som tur var hade man en bred trupp på plats.

Generellt sett hade vi tur med vädret denna helg, men vid ett par tillfällen växlade sommarhettan snabbt till regn och stormvindar. Ett av dessa tillfällen kom precis klockan 12.00 när det var dags för Torn att spela. Några som däremot dessvärre inte kom var motståndarlaget Dösjöbro IF och Torn tog sin andra W.O.-seger denna helg och istället för att spela match så sprang hela Torntruppen inklusive supportrar in i ett tält för att skula.

Spelare och publik skyddar sig mot regnet

När regnet efter en stund hade upphört så passade Torn på att gå tillbaka till planen för att öva straffsparkar, något som de skulle få nytta av längre fram.

Straffträning

Efter lunch väntade klockan 14.20 semifinal mot Åhus, en match som skulle bli den sportsliga höjdpunkten denna helg.

Torn skapade många målchanser i matchen mot Åhus och precis som i lördagens match mot Flisby så kom många av chanserna efter ett långt uppspel från Amanda i målet som antingen nickskarvades av något anfallare eller gick direkt mot mål.

Det var dock Åhus som kunde ta ledningen på en av sina få farliga möjligheter i den första halvleken. Åhus kom fram i ett bra läge, Amanda kunde rädda men på returen gjorde Åhus 1-0 med cirka halvminuten kvar att spela av den första halvleken, 1-0 var också resultatet i halvtid.

Matchen fortsatte och Torn lyckades inte få hål på Åhus. Tre av Amandas utsparkar resulterade i ribbträffar, men det verkade hopplöst att få bollen i mål. Torn blev alltmer offensiva och stannade med folk djupt nere på offensiv planhalva även när Åhus anföll, vilket gav bra möjligheter för Åhus vid ett par tillfällen, men dessa kunde redas upp av försvar och målvakt.

Tiden rann iväg och hoppet var i det närmaste ute när Torn fick en inspark från sidlinjen med mindre än fem sekunder kvar att spela. Bollen slogs in framför mål samtidigt som speakern räknade ner: ”-4 – 3 – 2…” Bollen gick in framför mål där Pernilla kom framstormande vid den bortre stolpen och nickade in 1-1 samtidigt som speakern sa att det var en sekund kvar att spela. Torn hade kvitterat och tagit matchen till ett avgörande på straffar.

Glädje i Torn efter Pernillas kvitteringsnick

Straffläggningen skulle avgöras omgång för omgång. Åhus var först ut att slå en straff och Amanda var chanslös på den välplacerade straffen.

Amanda hade nu pressen på sig då det var hon som skulle slå Torns första straff, en miss här och Torn skulle vara utslagna. Amanda gjorde dock inget misstag utan placerade bollen hårt nere till höger om målvakten och straffläggningen gick vidare till omgång två.

Åhus straff gick denna gången strax utanför den högra stolpen. Detta innebär att Torn fick chansen att avgöra matchen. Julia klev fram och sköt straffen i mål till höger om målvakten och ett stort jubel utbröt i Tornlägret!

Julias straffmål som avgjorde matchen

Lyckliga Tornspelare kastar sig i en segerhög när finalplatsen var säkrad

Torn hade gått till B-final. Matchen spelades klockan 15.20 och för motståndet stod duktiga Wä IF i sina vackert Orange/Svarta dräkter.

Wä inledde matchen bäst och kunde också ta ledningen efter några minuter genom en välplacerad frispark som gick i mål i trakten av det högra krysset.

Torn kom dock ännu en gång tillbaka in i matchen och hade en del möjligheter att komma tillbaka även målmässigt mot slutet av den första halvleken, 1-0 till Wä stod sig dock halvleken ut.

Torn anfaller i finalen mot Wä

Torn kunde dock kvittera direkt i inledningen av den andra halvleken efter att Amanda i målet fått en praktträff på en utspark som gick direkt i mål strax utan ribban, 1-1.

Därefter stod matchen och vägde, båda lagen försökte med långa uppspel utan att lyckas framför mål. Med cirka två minuter kvar att spela kunde dock Wä återta ledningen efter en inspark från sidan. Amanda fick inte tag på bollen ordentligt förrän den retfullt hade studsat precis innanför mållinjen. Torn var även i denna match oerhört nära en kvittering precis före slutsignalen, men Wä-målvakten kunde rädda och räddade därmed också finalsegern till sitt lag.

Trots förlusten i sista matchen var det en mycket lyckad helg för Torns del, något som jag tror att alla inblandade håller med om.

Torn kom bland de tio bästa lagen av de 24 som var anmälda i ”Dam-aktiv klassen”, vilket får ses som en stor framgång. Laget förlorade inte heller någon match med mer än uddamålet och var bra med i alla sina matcher.

Torn hade alltså en 14 tjejer stark spelartrupp på plats i Åhus: Amanda, Linnea, Sewa, Dalia, Sofie, Hanne, Julia, Linda, Rebecka, Andrea, Pernilla, Elin, Frida och Maria.

Utöver detta hade man sex ledare och ett tiotal supportrar som stöttade laget i varje match.

Tornarna samlas inför hemfärd

Många fler bilder från helgen i Åhus kommer i bildarkivet den kommande veckan.

I och med detta tar vi några veckors uppehåll med seniorlagsverksamheten på hemsidan, då båda trupperna har träningsuppehåll. Vi passar på att önska en fortsatt trevlig sommar och återkommer när det börjar närma sig seriespel igen.


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta