Hem
 

         

Torns IF A - Lunds SK
Nöjda Tornspelare samlas efter slutsignalen

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF A - Lunds SK
2008-08-04 18:13
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Torns IF A - Lunds SK, 2-0 (1-0)

Sammanfattning

Torn lyckades ta revansch för vårens bortaförlust mot Lunds SK och vann kvällens Derby med 2-0, samma siffror som Lunds SK vann vårens möte med.

De yttre förutsättningarna var inte optimala inför kvällens match. Lagom till avspark tilltog också både blåst och regn och förra veckans högsommarväder var hastigt utbytt mot något som mer kändes som en kvalmatch i början av oktober.

Torn inledde ganska bra men lyckades inte skapa någon riktigt bra målchans. En frispark från Enes Basic som gick strax över var det närmaste mål man kom under de inledande minuterna.

Därefter hade gästerna en ganska bra period med mycket bollinnehav och då hade Torn svårt att komma till några konstruktiva attacker. Inte heller ”Sport” lyckades dock skapa mycket mer en ett par hyfsade frisparkslägen som inte gav utdelning.

I den 19:e matchminuten kom Torns ytterback Amir Darban Khales i en offensiv attack som resulterade i ett avslut som gästernas målvakt lyckades tippa i ribban. Senare i samma anfall hade Sebastian Valentinsson ett bra läge efter framspelning från Amir, men skottet gick i burgavelns utsida.

Detta blev något av startskottet för en stark andra del av den första halvleken för Torns del då man också skapade en del möjligheter.

Tomy Biro hade ett bra skottförsök från en position strax utanför straffområdet efter en knapp halvtimmes spel. Från bänken såg skottet ut att vara på väg i mål, men bollen gick strax utanför den högra stolpen.

Torn hade nu ett stundtals ganska bra tryck mot gästerna som hade svårt att spela upp bollen i den starka motvinden. Bollen vände i luften vid flera tillfällen.

I den 38:e minuten nickade Niklas Nilsson, som för dagen var uppflyttad på innermittfältet, fram bollen till Sebastian som fick ett ypperligt läge att avsluta direkt från nära håll. Seastian fick dock ingen ren träff på bollen och målvakten hann ner och kunde rädda bollen till en vänsterhörna.

Amir tog hand om hörnan och bollen gick förbi målet och fram till Niklas Nilsson som befann sig bortom den bortre stolpen där han kunde styra bollen i mål. 1-0 till Torn.

Ett par minuter senare hade Torn en ny farlig hörna, men denna gång lyckades gästerna freda sitt mål och 1-0 stod sig halvleken ut. Resultatet speglade den första halvleken ganska väl.

Torn hade motvind i den andra halvleken med det hindrade inte laget från att rivstarta halvleken. Efter att Torn efter några sekunders spel fått tag på bollen så spelades den fram till Sebastian som i sin hemmadebut på Tornvallen presenterade sig för den idag relativt fåtaliga hemmapubliken. Sebastian avlossade ett tungt skott från en position till vänster utanför straffområdet. Bollen var på väg mot trakten av det vänstra krysset, men målvakten hann dit och tippade bollen till hörna. Amirs hörna nådde mittbacken Viktor Edsheim som nickade bollen lågt mot mål. På mållinjen försökte en bortaspelare rensa, men han lyckades inte hindra bollen från att gå i mål. Målet var Viktors första får året och ett mycket välkommet sådant för Torns del.

Efter detta försökte gästerna givetvis satsa framåt för att komma tillbaka i matchen. Lunds SK lyckades dock sällan etablera något riktigt tryck mot Torns mål utan istället var det Torn som fortsatte att skapa de farligaste målmöjligheterna i form av sina kontringar.

I den 63:e minuten hade dock Lunds SK en bra reduceringsmöjlighet efter att en boll rullat tvärs igenom Torns straffområde och fångades upp av en bortaspelare som hittade en lagkamrat i bra skottläge i straffområdet. Skottet gick dock rakt mot Torns målvakt Martin Jälmby som hann reagera och få upp händerna. Returen rensades bort av Tornspelare men efter situation låg Jonas Arnoldsson och målgöraren Niklas Nilsson kvar, Jonas kunde så småningom fortsätta matchen, men Niklas tvingades bryta p.g.a. en fotskada som förhoppningsvis inte är alltför allvarlig.

Efter drygt 70 minuter fick Torn alltfler klara målchanser på kontringar mot ett alltmer offensivt satsande Lunds SK. Inhopparen Eric Norling hade flera klara målchanser och även anfallskollegan Tommy Biro hade ett par rena frilägen. På ett av dessa ville Tornbänken ha en straff när Tommy blev hårt uppvaktad av en försvarare i ryggen och målvakten från andra hållet precis när hann skulle avsluta, bollen studsade precis utanför stolpen och domaren valde efter en diskussion med sin assistent att fria och dömde istället inspark.

Torn borde kanske ha avgjort matchen på något av dessa klara kontringslägen, men det spelar mindre roll när man inte släppte till något mål bakåt idag och matchen slutade 2-0 till Torn, som tog en seger som nog de flesta anser vara rättvis. Segern innebar att Torn klättrade tre placeringar i den täta tabellen.

Efter matchen delade tränare Mikael Roos ut beröm till spelarna för insatsen idag. Det var en välbehövlig start på en intensiv höstsäsong. Redan på onsdag är det match för reservlaget och nästa match för A-laget spelas borta mot NK Croatia på lördag klockan 15.00 på Sorgenfri IP i Malmö. Även där ska Torn försöka ta revansch för en förlust på vårsäsongen.

Torn: Martin Jälmby (målvakt), Amir Darban Khales, Viktor Edsheim (1 mål), Markus Thulin, Jonas Arnoldsson, Sebastian Valentinsson, Niklas Nilsson (1 mål), Erik Rönningberg, Enes Basic, André Sandstedt, Tommy Biro, Eric Norling, Santhosh Nair, Martin Kindberg (spelade ej).


Direktrapporteringen

Aktuell ställning, 2-0 (1-0) SLUT


90 + 5 min: Matchen är slut och Torn har tagit tre friska poäng. Mer info kommer senare.

90 + 4 min: Nu bör det inte vara mer än någon minut kvar, det bör kunna gå vägen för Torns del.

90 + 2 min: Lunds SK anfaller men Torn försvarar sig framgångsrikt.

90 min: Frispark för Torn högt uppe till vänster. Ingen utdelning. Det återstår säkert fem minuter av matchen p.g.a. skadeuppehåll.

86 min: Eric spelar fram Tommy i ett nytt friläge, målvakten får upp en hand och räddar förtjänstfullt till en resultatlös högerhörna. Efter hörnan kontrar Lunds SK och skjuter till skott ut snäv vinkel från höger som Martin räddar genom en fotparad till en ny resultatlös hörna.

85 min: Sebastian Valentinsson går ut och ersätts av Santhosh Nair. Lunds SK trycker på, skott utifrån från gästerna som inte är nära att pricka mål.

84 min: Lunds SK anfaller, men har svårt att skapa några målchanser för närvarande. Just nu känns Torns kontringar mer farliga.

80 min: Tommy igenom helt ensam. Fälls samtidigt som han ska avsluta och bollen rullar utanför. Av någon anledning friar domaren, något som Tornarna inte uppskattade.

78 min: Tommy Biro fälls när han är på väg igenom på vänsterkanten. Den efterföljande frisparken blir dock resultatlös.

76 min: Farligt skottläge för Lunds SK, men Tornförsvarare räddar framför mål.

73 min: Norling har haft två jättelägen inom loppet av några sekunder. Det första avslutet var ett öppet läge från höger som målvakten räddade nere intill stolpen med en fotparad. I nästa skede får Norling bollen framför mål och försöka styra den i en närkamp med målvakten, men bollen går utanför.

71 min: Torn har haft ett par bra kontringsmöjligheter de senaste minuterna. Man har dock inte fått till det i de avgörande lägena.

69 min: Bra Tornanfall som leder till vänsterhörna samtidigt som Norling kommer in i spel. Hörnan nickas bort av försvarare precis framför Norling.

66 min: Jonas och Niklas är nu uppe på benen igen, men Niklas kan inte fortsätta och Torn förbereder ett byte, Eric Norling ska in inom kort.

65 min: Jonas Arnoldsson och Niklas Nilsson ligger kvar i eget straffområde efter situationen för ett par minuter sedan.

63 min: Farligt läge för Lunds SK efter att en boll runnit igenom Torns straffområde. Skottet går dock rakt mot Martin Jälmby som får upp händerna och kan rädda. 

59 min: Lunds SK ser ut att ha gått ner på en trebackslinje i ett försök att komma ikapp. Torn har fått ett par kontringslägen där man dock inte har lyckats med den avgörande pasningen.

56 min: Torn håller spelet fortsatt bra uppe i motvinden. Sebastian nytt skott som räddas till vänsterhörna. Amir slår en låg boll mot första stolpen. Det blir halvfarligt, men bollen går ut till en inspark.

47 min: Torn har fått en smakstart på den andra halvleken. Redan efter några sekunders spel hade Sebastian ett bra skott som målvakten med stor möda räddade så att bollen gick strax utanför til en vänsterhörna. Den efterföljande hörnan slogs ut vid den första stolpen till en ny vänsterhörna. Amir slog in bollen igen och den nådde Viktor Edsheim i en central position. Viktor nickade bollen mot mål, en bortaspelare misslyckades i sitt försök att stoppa bollen på mållinjen och Viktor hade utökat Torns ledning til 2-0.

45 min: Halvtid. Torn leder med 1-0 efter att Niklas Nilsson gjort mål i samband med en vänsterhörna från Amir. Torn skapade en del bra möjligheter under halvlekens andra hälft, så ledningen känns motiverad. Torn hade dock hjälp av medvinden och många av gästernas uppspel stannade i luften, så det kan bli tuffare för Torns del i den andra halvleken. Om vädret tillåter så ska vi försöka ha tätare rapporter i andra halvlek.

25 min: Kraftig blåst regnskurar sätter sin prägel på matchen. Torn har vinden i ryggen och har under se senaste minuterna börjat skapa några längre anfall. Närmast ett mål har Amir Darban Khales varit så här långt. Hans avslut tippades i ribban av Lunds SK:s målvakt.

Snart är det dags för höstens första seriematch på Tornvallen mellan Torns IF och Lunds SK.

Vädret är blåsigt, men än så länge är det i alla fall uppehåll. Om vädret tillåter så kommer vi att lämna ett par delrapporter under matchens gång.

Torn planerar idag att starta med följade uppställning:

Målvakt: Martin Jälmby
Försvarare: Amir Darban Khales, Markus Thulin, Viktor Edsheim, Jonas Arnoldsson
Mittfältare: Sebastian Valentinsson, Niklas Nilsson, Erik Rönningberg, Enes Basic
Anfallare: Tommy Biro, André Sandstedt
Avbytare: Martin Kindberg, Eric Norling, Santhosh Nair


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta