Hem
 

         

Inför premiären: Torns IF Herr A – FC Rosengård
Det är dags för årets seriepremiär!

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Inför premiären: Torns IF Herr A – FC Rosengård
2013-04-11 23:00
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim/R. Ringhov
(Artikeln senast uppdaterad fredag kl. 17:30 med länkar m.m.)

Då var det äntligen dags för seriespel igen och i premiären väntar hemmamatch, dock inte på Tornvallen utan för tredje gången på fyra år flyttas premiären till konstgräset på Klostergårdens IP där det är avspark klockan 12:00 på lördag.

Länkar inför seriepremiären:

Länk till direktrapporteringen

Barometern OT: OAIK storfavorit i division 2

Intervju med Joel Kjettselberg på fotbollskane.se

Försäsongen är avslutad och en ny spännande säsong ska ta sin början. Vi börjar med en liten sammanfattning om vad som har hänt i Torntruppen sedan förra säsongen avslutades.

Förluster

Spelare ut:

Dennis Axelsson – Efter två säsonger i Torn har Dennis nyligen flyttat till Linköping och kommer därför av naturliga skäl inte att spela i Torn nästa säsong. Dennis var ordinarie i representationslaget under säsongen 2011 när laget avancerade till division 2, medan det blev mindre speltid förra säsongen.

Olle Kristell – Säsongen 2004 kom Olle Kristell till Torns herrtrupp. Nio säsonger i laget blev det för Olle som framför allt har huserat i U-laget på senare år. Olle hann med nära 150 matcher i Torntröjan, varav över 80 seriematcher för U-laget där han var kapten under flera säsonger. En trotjänare som fick avsluta sejouren i Torn med att vinna division 1. Olle hade tankarna på att lägga skorna på hyllan inför årets säsong, men valde istället att fortsätta karriären i Lundalaget Skånekurd FF.

Ledare ut:

Jan Mikael Roos - tränare
Mats Larsson - målvaktstränare
Håkan Andreasson – sjukgymnast
Clas-Göran ”C-G” Nilsson – Lagledare

Micke Roos avtackades förra hösten när han valde att avsluta sitt tränaruppdrag efter sex fantastiskt framgångsrika år i Torn. Micke är denna säsong Dalby GIF. Målvaktstränaren Mats Larsson har haft flera uppdrag de senaste åren och avslutade uppdraget i Torn efter förra säsongen.


Håkan var lagets sjukgymnast under förra säsongen efter att ha gjort gästspel redan under det viktiga dubbelmötet mot Höör sommaren 2011 och ”C-G” ställde upp under hösten när klubben stod utan lagledare. De valde dock att inte förlänga sina tidskrävande uppdrag i klubben.

Vi tackar Dennis, Mats, Olle, Mikael, Håkan och Clas-Göran för deras insatser för Torn. Åtminstone när det gäller de fyra sistnämda så har de då och då synts till i publiken under försäsongen och vi hoppas att de kommer att finnas på läktaren när de har möjlighet även nu när seriespelet drar igång!

Nyförvärv

Nedan kommer några korta ord från tränare Ringhov om årets nya spelareoch ledare i Torntruppen.

Spelare in:

Tahir Krasniqi:

”-Tahir Krasniqi, född 1992 och han kommer från Eslövs BK. Tahir är en ambitiös, offensiv mittfältare. Bra teknik, snabb och företagssam. ”

Magnus Lundstedt:

”-Magnus Lundstedt född 1989 och han kommer närmast från Fässbergs IF utanför Göteborg (div II). Magnus kommer ursprungligen från Malmö och har där också spelat i Oxie och Bunkeflo IF.”

Ledare in:

Johannes Blomstrand:

”-På ledarsidan har Johannes Blomstrand anslutit. Han har en roll som både assisterande tränare och lagledare. Johannes har spelat i Lunds BK och som tränare har han tränat Lunds SK och Lunds BK:s U-19 lag.”

Tomas Svensson:

"-Ny målvaktstränare som närmast kommer från Veberöd. Tomas har flera säsonger bakom sig som målvaktstränare. Spelarkarriären har bestått av Elfsborg, HIF, Lunds BK, och faktiskt en match i Torns IF samt nu det senaste åren Veberöd."


Viktor Dymne:

” -Viktor Dymne är sjukgymnastik och kommer från Halmstad. Som kuriosa kan berättas att han faktiskt spelat en elitseriematch för Drott. I den matchen blev han tyvärr skadad och yrkesvalet blev då rätt så lätt att välja.”

Som synes är det ganska få förändringar i spelartruppen även denna säsong. Torn jobbar vidare med till stora delar samma trupp som tidigare år. Noterbart utöver ändringarna i spelartruppen ovan är att Markus Thulin har trappat ner och därför inte förväntas spela mycket i representationslaget i år.

Utöver detta är Ruben Grönevik nu klar för Torns IF "fullt ut". Han är dock inte att betrakta som ett nyförvärv eftersom han har spelat med Torn i flera år, men tidigare har han varit utlånad från Lunds BK.

Torns herrtrupp har en serie fantastiska säsonger bakom sig då resultaten ända sedan säsongen 2007 i division 5 har varit bättre och bättre för varje säsong. Nu väntar den andra säsongen i division 2 och det ska bli spännande att se om man kan förbättra resultatet från fjolårets debutsäsong.

Åter till lördagens seriepremiär.

Motståndare i premiären är alltså FC Rosengård och som alltid när det vankas premiär så känns det ovisst och jämnt på förhand. Både Torn och Rosengård har blandande resultat under försäsongen, men nu är det seriespel och då kan det se annorlunda ut.

Torn hade svårt för Rosengård förra året. På bortaplan fick Torn en gnutta turligt med sig en poäng i slutskedet av matchen och returmatchen i Stångby vann FC Rosengård rättvist. Å andra sidan var Torn starkare än Rosengård i början av seriespelet förra året. Spelbolagen tror lika mycket på båda lagen när det gäller vilket lag som ska vinna serien. Torn och Rosengård återfinns där strax efter en toppkvartett som enligt experterna förväntas vara Oskarshamn, Lindsdal, Prespa Birlik och BW 90.

Inför lördagens match säger Richard ”Kalle” Ringhov följande till hemsidan:

Så står vi inför den första seriematchen 2013. Vi känner oss väl förberedda och truppen har sett riktigt stark ut denna vecka. Vi sa till varandra inför denna veckan att vi ville "känna" att det var seriepremiär i luften och det har också sett ut så på träningarna. Bra fart och stort engagemang. Härligt!

Vi har en debutant i truppen i form av Tahir Krasniqi från Eslöv.

Vi hade två tuffa drabbningar mot FC Rosengård i fjol och jag är säker på att det blir likadant i år. Det gäller att skaka av sig premiärnerverna för att kunna prestera fullt ut.

Serien innehåller ju i år sju nya lag. Flera av dom har vi inte stött på innan i seriespel såsom Oskarshamn, Lindsdal, Ljungby, Prespa, Karlskrona och Hässleholm. Det tar nog några omgångar innan vi ser formen på lagen i år. 

Välkomna till Klostergården. Låt seriespelet börja!”

Torn har tagit ut följande trupp till seriepremiären:

1. Fredrik Landén
2. Amir Rast Kerdar
3. André Sandstedt
5. Ruben Grönevik
6. Adrian Podsiadly
7. Jesper Rendin
9. Erik Rönningberg
11. Daniel Thulin

12. Niklas Nilsson
13. Emil Pedersen
14. Amir Darban Khales
15. Oskar Edsheim
16. Tahir Krasniqi
17. Andreas Bladh
18. Christopher Nilsson
19. Niclas Lundberg
20. Carl Magnusson
22. Daniel Svensson

På skadelistan hittar vi sedan tidigare Viktor Edsheim och Magnus Lundstedt. Tomas Martinsson spelar inte heller premiären. Han har haft en känning i veckan och man vill inte ta några risker i onödan.


Avslutningsvis så vill vi hälsa FC Rosengård, domare och publik välkomna till Klostergårdens IP och premiäromgången i division 2 södra Götaland säsongen 2013!

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta