Hem
 

         

Kvarnby IK – Torns IF Herr A, 1-3 (0-1)
Tränare

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Kvarnby IK – Torns IF Herr A, 1-3 (0-1)
2013-05-18 17:31
Text: D.A. Wallerstig
Bild: D.A. Wallerstig
Artikeln uppdaterad med en sammanfattning klockan 22:00.

I ett högsommarvarmt Malmö tog idag ett nederlagstippat Torn en oerhört välkommen trepoängare genom att vinna med 3-1.

Länk till direktrapporteringen

Fotbollskane.se: Torns IF besegrade Kvarnby på Bäckagård

TV: fotbollsskane.se: Intervjuer med tränarna efter matchen

Torntränaren Richard ”Kalle” Ringhov sade följande i en telefonintervju med hemsidan, någon efter matchen.

”-En förlösande seger! Jag tycker att vi är väl värda segern idag. Vi fick ett tidigt ledningsmål precis som vi önskade att det kom efter tre minuter var bara ännu mer positivt. Jag tycker att vi följer vår matchplan till punkt och pricka och vi får Kvarnby precis dit vi vill. Jag är otroligt stolt över hur vi uppträdde idag!”

Sammanfattning:

Det var ett laddat Torns IF som hade samlats i omklädningsrummet inför bortamatchen mot Kvarnby IK. Richard ”Kalle” Ringhov höjde rösten vid snacket inför matchen och förklarade med bestämd röst att: ”-Ingen ska komma in här klockan fem i fyra och känna att man inte har gett absolut allt!”.

Torn hade idag två spelare avstängda i backlinjen sedan förra omgången, Oskar Edsheim och Ett decimerat Torns IF på bortaplan mot Kvarnby har gett bra resultat förut, Kvarnby är ett lag som Torn brukar kunna nå bra resultat mot. Förra året vann man med 1-0 trots att Kvarnby dominerade stort under perioder. Idag var det Torn som tog en tidig ledning och fick matchen dit man ville och kunde tillslut ta en rättvis och förhållandevis klar seger.


(Torn värmer upp i ett varmt Malmö.)

När matchen kom igång fick Torn precis den start man hade önskat sig. I matchminut tre gick Niklas Nilsson upp i en nickduell framför mål efter ett högerinlägg. Niklas fick en smäll, men lyckades samtidigt vinna en högerhörna. Hörnan slogs av Daniel Thulin och bollen skruvade sig direkt mot mål. Hemmamålvakten försökte med öppen hand slå ut bollen när den närmade sig mål, han han lyckades inte få bollen att nämnvärt ändra riktning och Daniel Thulin hade därmed gett Torn ledningen med 1-0!

Därefter dröjde det till omkring den 20:e minuten innan det hettade till ordentigt igen. Kvarnby hade ett långt inkast in i Torns straffområde och Fredrik Landén boxade ut bollen. Landén blev liggande efter denna situation och det var upprörda känslor i Torns straffområde. Troligtvis hade Landén tilldelats någon form av slag, men det var inget som uppfattades varken från bänken eller av någon i domartrion. Däremot protesteradeNiclas Lundberg och fick en varning.

Efter ett spelavbrott där Fredrik Landén fick behandling på planen tog Kvarnby tag i taktpinnen under en period. Torn försvarade sig dock lyckosamt även under denna period och lät inte Kvarnby komma fram i några riktigt heta möjligheter.

Torns tidiga ledningsmål kom ganska enkelt direkt på hörna och var väl knappt att betrakta som en målchans även om det resulterade i ett mål. Däremot så var det Torn som skapade de bästa möjligheterna i den första halvleken. Niclas Lundberg tog sig vid ett flertal tillfällen in i straffområdet från höger och kom fram i bra lägen där han kunde välja mellan att avsluta själv och att spela in bollen, inget av dessa resulterade dock i något mål. Bästa chansen kom kanske i den 38:e minuten när Niclas spelade bollen till Emil Pedersen som fick ett utmärkt skottläge i straffområdet men fick sig en rejäl knuff och protesterade sig till ett gult kort då domaren inte blåste.

Kvarnby var intehelt  ofarliga, man hade ett par skottförsök utifrån i den första halvleken men fick inte bollen mot mål. I den 39:e minuten tog sig Kvarnby in i Torns straffområde från höger där man hade ett avslut som blockerades av Amir Darban Khales, i övrigt var hemmalaget sällan i offensivt straffområde med bollen under kontroll.

Torn hade en riktigt bra möjlighet att utöka sin ledning på stopptid i den första halvleken. Efter ett högerinlägg fick Niklas Nilsson ostört gå upp och nicka mitt i straffområdet. Nicken gick dock nästan rakt på målvakten som kunde rädda och ställningen i halvtid stannade vid 0-1.

I den andra halvlekens inledning hade Torn ett jätteläge att ännu en gång få ett tidigt mål. Torn hade en snabb attack där Niclas Lundberg frispelades precis utanför straffområdet. Hemmamålvakten var dock snabbt ute och blockerade avslutet från nära håll.

Torn skulle dock ändå utöka sin ledning tidigt i den andra halvleken. Målet kom efter en spelsekvens som startade med en frispark för Kvarnby på mittplan. Hemmalaget lyfte in en lång boll i Torns straffområde. Amir Darban Khales nickade bort bollen och Torn gick till motgrepp. Bollen spelades fram till Emil Pedersen och plötsligt kom Torn med tre spelare i stort sett helt fria med hemmamålvakten. Emil valde att spela bollen till vänster där anfallaren Niklas Nilsson fick öppet mål och kunde utöka Torns ledning till 2-0!

Kvarnby hade ett par attacker kort efter målet som dock inte ledde till någon riktigt het målchans.


(Matchbild från den andra halvleken.)

I matchminut 66 gjorde Torn sitt första byte i matchen. Målgöraren och anfallaren Niklas Nilsson klev av och ersattes av Carl Magnusson. Redan i samm a matchminut noterade sig inhopparen Carl Magnusson i målprotokollet.

Vid en snabb attack från Torn spelade André Sandstedt från en position till vänster i straffområdet in bollen till Carl Magnusson centralt i straffområdet och Carl kunde säkert placera in 0-3!

Torn hade därefter någon kontringsmöjlighet att ytterligare utöka sin ledning utan att få utdelning.

Istället var det Kvarnby som avslutade matchen starkast. I den 80:e minuten kunde hemmalaget reducera efter att ha fått tre chanser. Först hade hemmalaget ett avslut från utkanten av straffområdet. Torns lagkapten Erik Rönningberg kastade sig förtjänstfullt och täckte det skottet. Returen gick dock till hemmaspelare och Kvarnby kom till ett avslut där Fredrik Landén i Torns mål noterades fick sin första ”riktiga” räddning i matchen när han stod för en fin parad. Torn fick tillffälligt undan bollen, men Kvarnby kom sekunderna senare igenom Torns försvar och kunde reducera till 1-3.

Iite nerv i matchen, men Kvarnbys nästa reducerande kom först på en hörna på övertid och Torn lyckades denna gång freda sitt mål och kunde hålla undan och vinna med 3-1!


(Torntränaren Richard "Kalle" Ringhov intervjuas av fotbollskane.se efter matchen.)

Viktig seger för Torn som nu finns med i mitten av den jämna tabellen och framför allt lyckades man vända den negativa trenden. Nästa lördag väntar hemmamatch mot BW 90.

Torn: Fredrik Landén (målvakt), Ruben Grönevik(1 varning), Andreas Bladh, Amir Darban Khales, Daniel Thulin (1 mål), Erik Rönningberg, Niclas Lundberg (1 varning, ut 79), Adrian Podsiadly, Emil Pedersen (1 varning), André Sandstedt (ut 85), Niklas Nilsson (1 mål, 1 varning, ut 66), Carl Magnusson (in 66, 1 mål), Tahir Krasniqi (in 79), Amir Rast Kerdar (in 85), Magnus Lundstedt (spelade ej), Viktor Edsheim (spelade ej), Daniel Svensson (målvakt, spelade ej)

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta