Hem
 

         

FK Karlskrona – Torns IF Herr A, 1-2 (0-1)
Glädje i Torn efter Jesper Rendins straffmål

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

FK Karlskrona – Torns IF Herr A, 1-2 (0-1)
2013-06-08 18:22
Text: Andreas Wallerstig
Bild: Peter Barnekow
Artikeln uppdaterad söndag 9/6 klockan 12:30 med länkar, sammanfattning och bilder.

Vi fick idag se en heroisk insats av ett brandskattat Stångbylag i blågula dräkter denna lördagseftermiddag i Karlskrona.

Länk till direktrapporteringen

Richard “Kalle” Ringhov sa följande till hemsidan I bussen på väg hem från Karlskrona:

”-Förberedelserna var inte de bästa inför dagens match, många spelare var borta av olika anledningar. Med två skador i första halvlek tyckeer jag ändå att vi reder ut stormen genom att vi plockar fram den goa Tornandan. Jag tycker att vi har bra kontroll på matchen. Givetvis blir det lite stressigt i slutet när de reducerar, men jag tycker att vi vinner rättvist.”

Vi återkommer med sammanfattning och fler bilder senare under helgen.

Länkar

Skånska Dagbladet: Skadedrabbat Torns IF vann

Fotbolliblekinge.se: Karlskrona åkte på en ny förlust

Sammanfattning

Det var ett skadedrabbat Torns IF som reste till Karlskrona på lördagsförmiddagen. Man hade fått ihop en trupp på femton spelare och av dessa var det några som haft problem med både skador  och sjukdomar.

När matchen kom igång så höll Karlskrona på att få en drömstart när hemmalaget kom fram i ett riktigt bra läge direkt. Bollen lyftes dock decimeter utanför stolpen och Torn undvek att få en riktigt tung inledning.

Efter några trevande inledande minuter skapade Torn så småningom en del möjligheter. Torn trodde för ett ögonbrick att man hade tagit ledningen i matchen i den 14:e minuten när Daniel Thulin skruvade en högerhörna direkt i mål vid den bortre stolpen. Domaren hade dock uppmärksammat något ruff framför mål och blåste istället frispark för hemmalaget.Fyra minuter senare skulle det dock komma ett ledningsmål för Torns del. A-lagsdebutanten från start, TahirKrasniqi, stod för framspelningen när han hade bollen till vänster om offensivt straffområde och hittade Tomas ”Tompa” Martinsson i straffområdet med en sidledspassning. Med ett direktskott placerade Tompa in 0-1 lågt till vänster!

Direkt efter Torns ledningsmål var Karlskrona framme och oroade ett par gånger. Torn lyckades dock freda målet från påhälsning.

I den 25:e minuten drabbades ett redan skadedrabbat Torn av ett bakslag när Oskar Edsheim fick en smäll i eget straffområde och tvingades bryta matchen knäskadad. In kom mittfältaren Niclas Lundberg och Torn fick möblera om i laget.

Hemmalaget hade lite mer av spelet under den första halvlekens andra hälft. I den 35:e minuten blev det farligt i samband med en hemmahörna där bollen nickades tätt utanför stolpen.Torn hade dock en skaplig möjlighet i den 40:e minuten när Tompa avlossade ett skott från vänster i straffområdet mot bortre stolpen som vållade vissa problem för hemmamålvakten.

Torn drabbades av ett nytt bakslag i den 42:a minuten när Emil Pedersen tvingades avbryta matchen p.g.a. en lårkaka som han fått några minuter tidigare. Niklas Nilsson ersatte.Det blev jobbiga slutminuter av den första halvleken för Torns del, Karlskrona hade övertagit denna period, men lyckades dock inte skapa några farligheter.

Uddamålsledning för Torn i halvtid, men det kändes lite oroligt efter att man tvingats till två tidiga byten.

Den andra halvleken var bara tre minuter gammal när den assisterande domaren trampade snett i längdhoppsgropen och tvingades bryta matchen. Som tur var fanns det en lämplig ersättare på pressläktaren som gick in och skötte uppdraget prickfritt. Det blev ett spelavbrott på cirka 20 minuter, sen var spelet igång igen.

Det kändes stabilt i Torn i större delen av den andra halvleken. Karlskrona skapade inte mycket. Torn skapade inte heller så många möjligheter, men kändes giftigare än hemmalaget då man hade farliga fasta situationer samt att man tog sig in i straffområdet från högerkanten några gånger.En av gångerna som Niclas Lundberg tog sig in i straffområdet från höger så resulterade det också i en straffspark. En hemmaspelare tryckte till Lundberg när han försökte ta sig förbi i straffområdet, Lundberg föll och domaren pekade på straffpunkten. Detta skedde i den 72:a matchminuten. I den 73:e matchminuten skickade Jesper Rendin in den efterföljande straffen uppe i det vänstra krysset och Torn hade utökat sin ledning till 2-0.

0-2 målet i bilder:Åter igen så tappade Torn dock lite efter att man gjort mål och Karlskrona hade sin bästa period i den andra halvleken efter målet. I den 77:e minuten kunde hemmalaget också reducera efter att Torn missat i försvarsarbetet när Karlskrona enkelt kunde spela sig fram på högerkanten och därefter hitta en fri spelare framför mål som kunde styra in reduceringen till 1-2.

Nu blev det nervösa slutminuter på Torns bänk.Karlskrona skulle också få sin stora kvitteringschans. Den kom i den 86:e matchminuten efter en högerhörna. Bollen ”fastnade” framför mål där ett antal spelare från båda lagen försökte gräva fram bollen och till slut hamnade bollen hos en hemmaspelare som petade bollen i stolpen och stolpreturen gick i händerna på Fredrik Landén.

I den sista spelminuten av ordinarie speltid fick Karlskrona en frispark och en lång boll lyftes in i Torns straffområde där Niklas Nilsson kunde nicka bort bollen utan problem. Samtidigt fick dock Amir Darban Khales ett slag av en hemmaspelare och blev liggande i eget straffområde. Upprört i Torn över detta tilltag och över att Karlskrona fortsatte spela. När Torn vann bollen drog en annan hemmaspelare på sig sitt andra gula kort för dagen, då var vi inne i den första övertidsminuten.

Det skulle dröja till den sjätte övertidsminuten innan domaren äntligen blåste av matchen. Då hade hemmalaget precis haft en högerhörna där Fredrik Landén dock kunde boxa bort bollen och direkt efter detta ljöd slutsignalen.

Slutsignal:

En riktigt skön seger för Torn som alltså fick resa till matchen med en kraftigt decimerad avbytarbänk p.g.a. att det inte fanns spelare att tillgå och laget drabbades som sagt av ytterligare två skador i den första halvleken. Karlskrona är inget dåligt lag även om de ligger sist i tabellen och i den här serien finns det inga ”givna” matcher.

Efter nio spelade omgångar ligger Torn på en femteplats i tabellen. Avståndet mellan serieledaren och tabellåttan är fortfarande bara fem poäng. Skönt dock att ha lite marginal neråt.

På fredag gästas Torn av tabelltrean GIF Nike. Båda lagen har lika många poäng. Vi hoppas att några spelare har hunnit kurera sig tills dess.

Torn: Fredrik Landén (målvakt), Ruben Grönevik, Oskar Edsheim (ut 28), Amir Darban Khales, Daniel Thulin, Erik Rönningberg, Christopher Nilsson, Emil Pedersen (1 varning, ut 42), Jesper Rendin (1 mål), Tahir Krasniqi, Tomas Martinsson (1 mål), Niclas Lundberg (in 28), Niklas Nilsson (in 42), Magnus Lundstedt (spelade ej), Daniel Svensson (målvakt, spelade ej)

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta