Hem
 

         

Torns IF Herr A – GIF Nike, 4-1 (3-0)


Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF Herr A – GIF Nike, 4-1 (3-0)
2013-06-14 23:15
Text: Andreas Wallerstig
Bild: Peter Barnekow
Artikeln uppdaterad lördag klockan 12:15 med sammanfattning, bilder samt länkar till media.

Torns IF stod för en kanoninsats när man redan i den första halvleken i princip avgjorde kvällens hemmamatch mot GIF Nike.

Länk till direktrapporteringen

Torn har de senaste veckorna haft stora problem med skador, men det har inte visat sig på spelet eller resultaten. Ikväll fick ta hjälp av P-99 för att få ihop en 16-mannatrupp. De som var med gjorde dock årets bästa insats idag. Hela laget förtjänar beröm. Två spelare som var glödheta ikväll var de tidigare skyttekungarna i division 3 respektive division 4, Tomas Martinsson och Niklas Nilsson som visade upp gammal god form!

Tränaren Richard ”Kalle” Ringhov uttalade sig på följande sätt till hemsidan efter kvällens match:


”-Jag tycker att vi visar otrolig energi och vilja från start ikväll. Nike är det bättre laget första 20 minuterna, sedan är det vi resten av matchen. Tre fantastiskt snygga mål och i andra halvlek så spelade vi bara av matchen. Jag tycker att vi uppträder fantastiskt bra idag

Torn: Fredrik Landén (målvakt), Ruben Grönevik, Markus Thulin (1 varning), Amir Darban Khales, Daniel Thulin, Christopher Nilsson (ut 92), Erik Rönningberg (1 mål, 1 varning), Jesper Rendin (1 mål), Niclas Lundberg (ut 84), Niklas Nilsson (1 mål, ut 78), Tomas Martinsson (1 mål), Carl Magnusson (in 78), Magnus Lundstedt (in 84), Christoffer Persson (in 92), Adrian Podsiadly (spelade ej), Sebastian Holmberg (målvakt, spelade ej).

Länkar:

Sydsvenskan: "Torn högst i Derbyt"

Skånskan: "Torns IF överlägset i prestigederbyt"

Sammanfattning:

Fredag kväll och match mot Lokalrivalerna GIF Nike på Tornvallen. Båda lagen på samma poäng inför matchen. Mycket folk på läktaren. Det var upplagt för en av säsongens höjdpunkter och för Torns del skulle det också verkligen bli så!


(Bra publiksiffra på Tornvallen)

Inför matchen var problemen många när det kom till Torns laguttagning. I Torns annars breda trupp var fler än en tredjedel av de kontrakterade spelarna helt otillgängliga i gårdagens match. Dock fick man ihop ett starkt lag ändå, men skador på ”fel” spelare hade kunnat bli kostsamt.

Torn inledde ganska piggt under de första minuterna och vann mycket närkamper. Redan i den tredje minuten var man nära ett ledningsmål på hörna när Niklas Nilsson fick chansen att styra bollen mot mål från nära håll, men bollen fastnade på en spelare framför mållinjen.

Fem minuter in på matchen så började Nike få allt mer att säga till om. Nike kom i ett flertal snabba attacker när Torn var sårbara. Förvisso kom inte gästerna till någon bra målchans, men matchutvecklingen i det skedet kändes lite oroväckande för Torns del.

Efter cirka tjugo minuters spel började Torn dock koppla ett tydligt grepp som man inte skulle släppa.

I den 22:a minuten fick Chistopher Nilsson skottläge i straffområdet efter passning av Tomas ”Tompa” Martinsson, avslutet gick dock utanför. Två minuter senare frispelades Niklas Nilsson till vänster i straffområdet av Tompa. Nikemålvakten kom dock ut bra och räddade såväl skottet som den efterföljande returen som gick till Niclas Lundberg.


(Niklas Nilsson framme i ett bra läge)

I den 27:e minuten kunde Torn dock göra matchens första mål. Upprinnelsen var att Nike slog ett vänsterinlägg som Fredrik Landén i Tornmålet kunde plocka ner ostört. Landén satte igång spelet snabbt. Torn gick till angrepp på vänstersidan, växlade snabbt till högersidan där Ruben Grönevik slog ett inlägg på ett tillslag. I straffområdet nådde Niklas Nilsson högst och kunde nicka in 1-0 till Torn!


(Niklas Nilsson nickar efter Ruben Gröneviks inlägg...)


(...och 1-0 till Torn är ett faktum.)

Det skulle inte dröja mer än fem minuter innan det var dags för nästa klassmål. Fredrik Landén slog en snabb och lång utspark. Niklas Nilsson nickskarvade bollen framåt till Tomas Martinsson utanför straffområdet. Tompa var ensam mot ett antal Nikeförsvarare, men det hindrade honom inte från att ta sig in i straffområdet och avsluta mellan benen på den siste Nikeförsvararen och därmed var den skymde bortamålvakten helt ställd. 2-0 till Torn!


(Tomas Martinsson dribblar med Nikeförsvararna...)


(...och placerar in 2-0!)

Sju minuter senare var det dags för mål nummer tre. Denna gång var det kapten Erik Rönningberg som klev fram. Rönningberg har på senare tid blivit något av en specialist på frisparkar strax utanför straffområdet. Det började på Örjans Vall i Halmstad förra hösten och följdes upp borta mot Tvååker i säsongsavslutningen. I premiären slog han till mot Rosengård och igår skickade han ännu en gång in en frispark i krysset. Nikemålvakten Patrik Behm Fransson var på bollen, men det räckte inte för att hindra den från att gå in.

Tre mål inom loppet av tolv minuter för Torn och detta mot GIF Nike som hade släppt in klart minst mål i serien, tidigare hade det bara blivit ett insläppt mål på bortaplan för Lommalaget som tillika hade en svit på sex raka matcher utan förlust i seriespelet. Inte undra på att det var glada tongångar i Stångby i halvtid där hemmapubliken applåderade när halvtidssignalen gick.

I den andra halvleken kändes det ganska kontrollerat för Torns del. Det var Torn som hade lättast att komma till möjligheter och man skapade också en del farligheter på sina fasta situationer.


(Torn var farliga på fasta situationer.)

Tio minuter in i halvleken blev det spelavbrott några minuter när bortamålvakten olyckligt fick en smäll i en duell med Tompa i Nikes straffområde. Efter några minuters omplåstring kunde han dock fullfölja matchen.

Torn hade som sagt till synes bra kontroll på matchen, men knappt halvvägs in på den andra halvleken fick Nike en vänsterhörna. Torn brast i försvarsarbetet på hörnan och framför mål fick Nikes Fredrik Crepin stå helt omarkerad och nicka in reduceringen till 3-1.

Lite nerv i matchen då skillnaden krympte till två mål, men det skulle bara vara tillfälligt. Efter baklängesmålet blev  Torns jakt på ytterligare mål mer intensiv.

Torn var framme i flera farliga attacker kort efter målet. Tomas Martinsson höll sånär på att runda Nikemålvakten, som dock lyckades bryta i sista stund med en vältajmad glidtackling.

Minuten senare, i matchminut 72, skulle dock 4-1-målet komma. Bollen lyftes in i straffområdet där Niklas Nilsson gick upp i en nickduell. Resultatet av denna blev att bollen gick ut till Jesper Rendin strax utanför straffområdet. Rendin skjöt ett pressat skott på halvvolley som satt lågt i mål, 4-1 och matchen var definitivt avgjord.


(4-1-målet)

Torn hade bud på ytterligare mål i slutet av matchen. Niklas Nilsson hade en nickskarv tätt utanför. Christopher Nilsson hade ett läge från höger som han chippade utanför den bortre stolpen.

Det bästa chansen till att göra 5-1 hade inhopparen Carl Magnusson som spelades fram till ett helt öppet läge mitt i straffområdet av Niclas Lundberg. Carls skott gick dock utanför och slutsiffrorna stannade vid 4-1 med mersmak.


(Carl Magnusson med ett bra läge.)

Noterbart i dagens Torntrupp var också att Christoffer Persson gjorde årsdebut med sitt inhopp i slutet, Magnus Lundstedt gjorde sitt första inhopp i en seriematch för A-laget i Torn och att den 14 år unge målvaktstalangen Sebastian Holmberg var med i matchtruppen för första gången.


(Belåten sportchef efter slutsignalen!)

Fyra vinster på de fem senaste matcherna gör att Torn har gått från att behöva snegla neråt till att nu vara med i toppstriden på allvar. En match återstår innan sommaruppehållet. På torsdag reser Torn till Lindsdal i Kalmartrakten för att spela vårsäsongens sista match.

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta