Hem
 

         

NK Croatia - Torns IF A
Torn trycker på mot Croatias mål

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

NK Croatia - Torns IF A
2008-08-09 14:34
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

NK Croatia - Torns IF A, 1-2 (1-1) 

Sammanfattning

Torn tog en ny seger och fick revansch även på NK Croatia för förlusten hemma på Tornvallen tidigare i år.

Sett till hur matchen såg ut var det inget tvivel och att det var välförtjänt att Torn fick med sig tre poäng från Sorgenfri IP, men eftersom Torn missade mängder av klara målchanser så var det nervöst ändå fram till det att slutsignalen ljöd.

Torn inledde matchen riktigt piggt och framför allt i inledningen av halvlekarna skapade Torn mängder av klara lägen.

I den fjärde minuten hade Torn matchens första målchans när ett mycket fint anfall ledde till att Erik Rönningberg fick skottläge strax utanför straffområdet. Rönningbergs skott tippades dock till hörna av hemmamålvakten.

Torn fortsatte att skapa möjligheter och två minuter senare hade Torn en mycket fin kontring där en 5-6 passningar ledde fram till att Tommy Biro fick ett öppet läge från nära håll i straffområdet. De flesta hade nog räknat med mål där, men Tommys avslut gick över.

Lägena fortsatte att skapas i stort settpå löpande band. I den tionde minuten var det Enes Basic som fick chansen till höger i straffområdet, men skottet gick utanför. Minuten senare kunde Torn dock till slut få bollen i mål. Det var André Sandstedt som blev frispelad och rundade målvakten innan han slog in bollen i mål, där var nära att även denna chans missades då en hemmaspelare sånär hann tillbaka för att rensa på mållinjen, men han lyckades inte och Torn hade rättvist tagit ledningen med 1-0. Målet var Andrés första i seriespel för Torns A-lag.

Torn fortsatte att skapa möjligheter även om den intensiva pressen avtog något efter ledningsmålet. Sebastian Valentinsson hade ett bra skott som gick strax utanför och Niklas Nilsson hade en nick i bra läge efter hörna som dock gick rakt mot målvakten som kunde rädda.

Croatia hade en del attacker som ledde fram till hörnor och på ett par av hörnorna blev det ganska farligt. Bästa möjligheten kom efter 20 minuters spel då en hemmaspelare fick ett nickläge vid den bortre stolpen, men bollen gick utanför.

Det kändes ändå som om Torn hade ganska bra kontroll på matchen när en olycklig händelse inträffade i den 27:e minuten. Viktor Edsheim löpte med en långboll in i eget straffområde med en motståndare i ryggen. När Viktor skulle rensa bort bollen råkade den träffa honom på armen, den assisterande domaren uppmärksammade detta och vinkade för straff. Det var säkert ett korrekt domslut, men samtidigt hårt för Torns del då många domare hade valt att fria i en sådan situation.

Straffen slogs säkert i mål och hastigt och olustigt för Torns del så var matchen oavgjord igen.

Croatia fick förnyade krafter efter kvitteringsmålet och satte högre press på Torn under några minuter. Mot slutet av halvleken började Torn dock ta över igen och hade bland annat ett par frisparkar som blev halvfarliga när de slogs in i straffområdet. 1-1 stod sig dock halvleken ut.

Även i den andra halvleken rivstartade Torn och skapade den första målchansen redan i den första spelminuten. Efter att utboxning från målvakten fick Rönningberg chansen att avsluta, men skottet gick utanför.

Torn fortsatte att trycka på och det gav utdelning i den andra halvlekens femte minut. För andra matchen i rad noterade sig Niklas Nilsson i målprotokollet. Niklas fick ett skottläge från en position en bra bit utanför straffområdet. Niklas fick dock en bra träff och det låga skottet gick i mål nere vid den högra stolpen och Torn hade tagit ledningen på nytt, 2-1.

De närmaste minuterna efter målet radade Torn upp jättelägen för att göra ytterligare ett mål och på så sätt förmodligen avgöra matchen.

Tommy Biro hade ett riktigt bra skott utifrån som tippades i ribban. Minuten senare fick Sebastian ett läge som förmodligen hade blivit mål och inte ojämnheter i planen hade ställt till det.

Ytterligare två minuter senare avancerade Tommy i straffområdet när han gjordes omkull av den siste hemmaförsvararen. Straff för Torn. Amir Darban Khales klev fram den här gången och det gick som det brukar när Torn har straff i A-lagssammanhang, d.v.s. inget mål. Amir fintade målvakten men bollen låg i en håla och Amir lyfte bollen en knapp meter över det vänstra krysset.

Amirs straff

Tjugo minuter in på den andra halvleken fick André en mycket bra möjlighet att göra sitt andra mål för dagen. Efter en hörna fick André chansen från nära håll vid den högra stolpen, men skottet gick rakt i stolpen.

Under den andra delen av halvleken avtog Torns press och spelet jämnade ut sig. Torn släppte inte till mycket bakåt, men då ledningen bara var ett mål kändes det ändå lite oroligt.

Mot slutet bytte Torn in sina tre avbytare, Christian Nnaji, Jimmi Johansson och Santhosh Nair. Christian gjorde därmed comeback efter skada och rutinerade Jimmi gjorde sitt första framträdande i A-laget den här säsongen.

Torn skapade en del halvchanser i matchens slutskede, men annars var det viktigaste att hålla tätt bakåt och säkra segern. Croatia hade ett par attacker i slutskedet som var ganska farliga och det var nervöst på Torns bänk, att tappa poäng i den här matchen hade verkligen känts bedrövligt. Tornmålvakten Martin Jälmby kunde dock rädda de avslut som kom och matchen slutade 2-1 till Torn.

Torn har inlett höstsäsongen på bra mycket bra sätt, både spelmässigt och sett till poängskörden. Efter matchen var tränare Mikael Roos åter igen nöjd med insatsen.

Segerskytten Niklas Nilsson och Jonas Arnoldsson tar igen sig efter slutsignalen

Torn fortsätter också trenden att man drar på sig betydligt färre varningar än i början av säsongen. Idag blev det bara en varning, Amir fick ett gult kort precis i slutskedet och den varningen får nog anses vara mer av det taktiska slaget då Amir nu är avstängd nästa match som han ändå inte hade kunnat medverka i.

Ledarna ger sin syn på matchen

Nästa match spelas mot Eriksfälts FF på fredag hemma på Tornvallen. Då ska Torn försöka ta ytterligare en revansch för en förlust i våras.

Torn: Martin Jälmby (målvakt), Amir Darban Khales (1 varning), Viktor Edsheim, Markus Thulin, Jonas Arnoldsson, Enes Basic, Erik Rönningberg, Niklas Nilsson (1 mål), Sebastian Valentinsson, André Sandstedt (1 mål), Tommy Biro, Christian Nnaji, Jimmi Johansson, Santhosh Nair.


Direktrapporteringen

Aktuell ställning 1-2 (1-1) SLUT


90 + 1 min: Matchen är slut, ny seger för Torn. Mer info kommer imorgon.

90 + 1 min: Något minut återstår. Croatia kommer fram i ett ganska bra läge, men Martin räddar enkelt.

89 min: Croatias attacker är lite farligare nu. Bra skott från vänster som Martin Jälmby räddar.

88 min: Jimmi omkull i straffområdet, domaren friar vilket nog var korrekt.

84 min: Amir varnad. Santhosh Nair har kommit in istället för Sebastian.

83 min: Jimmi nick mot mål efter frispark Amir. Inga problem för målvakten.

82 min: Enes Basic har ersatts av Jimmi Johansson som går in på anfallet medan André tar ett steg ner i banan.

81 min: Croatia har jänmat ut spelet, men ännu inte direkt skapat några farligheter i den andra halvleken.

78 min: Sebastian spelar fram Tommy till ett läge som till höger, skottet täcks till en hörna som blir resultatlös.

77 min: André nära att komma förbi målvakten, men målvakten hinner tillbaka och tar hand om bollen.

74 min: Ganska händelsefattigt de se senaste minuterna. Torn gör ett byte, Christian Nnaji ersätter Niklas Nilsson.

70 min: Torn har kontroll på matchen just nu, men det känns ändå inte säkert med tanke på att man bara leder med uddamålet.

66 min: En Tornfrispark rensas till hörna. Amirs hörna rensas precis framför mållinjen till en ny hörna. Efter hörnan har André ett klockrent stolpskott från nära höll till höger.

61 min: Dubelchans Torn. Målvakten räddar Amirs skott. André slår returen paralellt med mållinjen, men bollen går utanför.

60 min: Torn trycker på. Sebastian får frispark i bra läge. Enes Basic slår frisparken, men inte med tillräcklig kraft och målvakten kan rädda.

56 min: Tommy fälld när han är på väg igenom i straffområdet. Straff för Torn, Amir Darban Khales slår dock straffen över.

54 min: Sebastian får ett utmärkt läge i straffområdet, men bollen studsar snett i en håla, och Sebastian får inte träff på bollen.

53 min: Tommy skott utifrån, målvakten tippar i ribban och över. Domarna noterade dock inte att målvakten var på bollen och hörnan uteblev.

50 min: Torn har inlett bäst även i den andra halvleken. Nyligen avlossade Niklas Nilsson bössan från ganska långt håll och bollen gick i mål nere vid den högra stolpen.


45 min: Halvtid, 1-1. Torn skapade några halvbra möjligheter i slutet, men ingen som var riktigt nära att resultera i mål.

31 min: Croatia har fått förnyade krafter efter kvitteringsmålet och sätter högre press på Torn nu.

27 min: Viktor Edsheim ska rensa i eget straffområde när bollen studsar upp på hans hand. Den assisterande domaren vinkar för straff och Croatia slår straffen i mål. Ett mycket hårt domslut för Torns del.


20 min: Croatia har haft en del hörnor. En av dessa blev nu ganska farlig, men bollen nickades utanför.

19 min: Fortsatt bra spel från Torn som skapar en del möjligheter.

16 min: Bra skott från Sebastian Valentinsson som gick tätt utanför stolpen.

15 min: Torn har skapat många möjligheter i matchinledningen. Efter att ha missat flera öppna lägen kunde Torn till slut ta ledningen med 1-0 i den 11:e matchminuten efter att André Sandstedt fått bollen i öppet läge och rundat målvakten och rullat bollen i mål.


Idag möter Torns IF Malmölaget NK Croatia borta på Sorgenfri IP. Som vanligt kommer vi att lämna delrapporter från matchen som startar klockan 15.00.

Torn startar med nedanstående uppställning. Inga förändringar i startelvan jämfört med måndagens match mot Lunds SK.

Målvakt: Martin Jälmby
Försvarare: Amir Darban Khales, Markus Thulin, Viktor Edsheim, Jonas Arnoldsson
Mittfältare: Sebastian Valentinsson, Niklas Nilsson, Erik Rönningberg, Enes Basic
Anfallare: Tommy Biro, André Sandstedt
Avbytare: Jimmi Johansson, Christian Nnaji, Santhosh Nair 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta