Aktuellt i herrtruppen
Aktuellt i herrtruppen  
2014-08-12 14:26
Herrtruppen i Torns IF är inne i en riktigt intensiv, men också väldigt rolig period. Förra veckan var det två mycket inspirerande matcher. Först på Malmö Stadion där Torn tog sig vidare i Svenska Cupen genom en ganska komfortabel seger mot IFK Malmö.

I fredags var man i Lomma och vann Derbyt mot Nike med 4-2 till slut, efter underläge med 0-2 efter en halvtimme. En mycket stark vändning som bäddar för en riktigt rolig match även denna vecka.

På fredag kväll klockan 19:00 tar Torn emot Eskilsminne IF i en ren seriefinal. Torn leder serien en poäng före Eskilsminne och fem poäng före tabelltrean Tvååker. I hemmapubliken kommer då ”84-gänget” att finnas. D.v.s. laget som såg till att Torns IF vann division 6 för 30 år sedan. Förhoppningsvis kommer även många andra Tornare också att ta sig till Tornvallen på fredag kväll. Då även gästernas supportrar har rimligt pendlingsavstånd till Stångby så hoppas vi att seriefinalen kan bli en riktig publikfest mellan två formstarka lag.

Nästa vecka väntar ännu en match som förhoppningsvis kan dra mycket publik. Då kommer Superettanlaget Landskrona BoIS på besök. Cupmatchen har precis fastställts till att spelas torsdagen den 21/8 klockan 18:30.

I förra veckan blev det klart med en del förändringar i truppen under resten av säsongen. Vi skrev lite om dem redan i matchreferatet i fredags.

Spelare ut/utlånade

Mathias Andersson: Mathias Bestämde sig i torsdags för att skriva på för Trelleborgs FF. Trelleborg ville ha en expressövergång och Mathias debuterade i Trelleborg redan i lördags.

Pontus Svensson: Pontus är en mycket lojal spelare som kom upp i herrtruppen direkt från den egna ungdomsverksamheten. Sedan seniordebuten 2009 har det blivit närmare 100 matcher i herrtruppen för Pontus, merparten i U-laget. På senare tid har Pontus haft svårt att få ihop jobb med träning och han väljer nu att ta steget till Södra Sandby IF i division 5.

Tim Vincze: Tim har inte fått någon speltid i representationslaget i år och kommer att bli utlånad till IFK Malmö, där att blir spelklar nästa vecka.

Eric Undhammar: Eric har inte heller tagit plats i representationslaget och kommer i höst att vara utlånad till sin moderklubb Bjärreds IF.

Spelare in

Mohamed Abo-Sharkh: Mohamed har redan hunnit presentera sig för Tornpubliken. Först i en träningsmatch i somras och sen blev han spelklar lagom till fredagens match mot GIF Nike där han gjorde ett mycket piggt inhopp och bidrag till att Torn kunde avgöra matchen. Mohamed har tidigare representerat bl.a. Torns kommande cupmotståndare Landskrona BoIS, men kommer närmast från Prespa Birlik där han spelade under våren.


Mohamed Abo-Sharkh efter sin lyckade tävlingsdebut för Torns IF.

Victor Nilsson Bergman: Tornfortrad 17-åring som de senaste åren har spelat ungdomsfotboll i Lunds BK. Han kommer att bli spelklar inom de närmaste veckorna och kommer att bli ett välbehövligt tillskott till U-laget i höst.

Vi önskar de spelare som lämnar stort lycka till i höst och hälsar våra nya spelare hjärtligt välkomna!

Vi återkommer senare i veckan med en rapport inför seriefinalen på fredag.

Text: Andreas Wallerstig Bild: Lars Edsheim/Peter Barnekow