Sv. Cupen: Torns IF Landskrona BoIS, 8-9 efter straffar (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 7-8)
Sv. Cupen: Torns IF  Landskrona BoIS, 8-9 efter straffar (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 7-8)  
2014-08-21 22:42
Artikeln uppdaterad fredag med sammanfattning, bilder, statistik samt ytterligare länkar.

Länkar:
Länk till direktrapporteringen

Skånska Dagbladet: Straffdrama på Tornvallen

Helsingborgs Dagblad: Skakat BoIS vidare: Det var på tiden det var vår dag

Landskronabois.com: BoIS vidare i cupen efter straffdrama

BoISare - Svenska Fans: Bildspecial Torns IF - Landskrona BoIS

Kort sammanfattning torsdag

Rekordpubliken på Tornvallen, 760 personer, bjöds på en riktig rysare när Torns IF skakade Superettanlaget Landskrona BoIS rejält. Torn hade flera möjligheter att avgöra. Närmast var det när Daniel Thulin prickade ribban i den sista minuten av ordinarie tid. Ställningen i halvtid var 0-0. Ställningen vid full tid samt efter förlängning var 1-1. Till slut kunde Landskrona BoIS avgöra och vinna med siffrorna 8-9 efter hela nio straffomgångar.

Gästerna kom till spel med ett starkt lag som alltså Torns IF höll jämna steg med in i det sista. Vi vill passa på att tacka Landskrona BoIS för matchen och gratulera dem till segern. Även gästerna hade många supportrar på plats och det var stor glädje i Landskronalägret efter avgörandet!

Tack till alla som kom och såg till att matchen blev just den publikfest som vi hade hoppats på.

Det är blandade känslor i Tornlägret just nu. Besvikele över att inte kunna avancera i cupen i kombination med stolthet över en mycket bra insats inför storpublik på hemmaplan! Nu gäller det att ställa om och lägga allt fokus på seriespelet där Torn slåss i den absoluta toppstriden.

Torns tränare Richard ”Kalle” Ringhov om matchen:

”-Tycker vi gör en heroisk insats idag. Otroligt stolt över lagets prestation. Vi står upp på ett fantastiskt bra sätt och matchen slutar oavgjort och folk får väl tycka jag har fel men jag tycker faktiskt vi skapar fler chanser än BOIS och i spelet ute på plan är det helt jämt. Vill också berömma alla för arrangemanget. Just inramningen och matchen innebär att den kommer att sätta avtryck för lång tid framöver. God stämning i omklädningsrummet efter matchen gör att det ändå känns förbannat bra inför bortamatchen på söndag.

Tackar alla ni som var där för stödet ikväll!”

Vi återkommer med mer om matchen under morgondagen. Tack för ikväll alla Tornare!

Sammanfattning, bilder och statistik - publicerat fredag

Torn var oerhört nära en cupskräll hemma på Tornvallen igår kväll, men nådde inte riktigt hela vägen. Det krävdes 120 minuter och nio straffomgångar för att skilja lagen åt, men till slut var det Landskrona BoIS som avancerade till gruppspelet.Det har varit två riktigt roliga matcher på Tornvallen inom loppet av en vecka. Publikmässigt har det varit en succé med sammanlagt över 1000 åskådare och Torn har gjort ett par riktigt bra insatser. Laget har dock saknat det flyt som man haft tidigare under säsongen vid avgörandet av matcherna.Gårdagens match mot Landskrona BoIS inleddes ganska avvaktande från Torns sida. Efter de inledande minuterna kunde Torn dock komma in i matchen på ett riktigt bra sätt och under några minuter i mitten av den första halvleken så hade Torn också några skapliga lägen att ta ledningen.I den 18:e minuten fick Adrian Podsiadly skottläge i straffområdet efter ett högerinlägg från Aleksandar Milutinovic. Avslutet gick dock rakt på målvakten som kunde rädda. Två minuter senare avslutade Niklas Nilsson på halvvolley i straffområdet efter en frispark från Daniel Thulin. Den gången gick skottet över.I matchminut 23 var Torn framme och oroade i BoIS straffområde på nytt. Ett högerinlägg från Niklas Nilsson gav en tilltrasslad situation framför mål där Torn dock inte kom till avslut.Några minuter före halvtidsvilan var det gästernas tur att ha en bra period där man hade ett par skapliga lägen. I den 35:e minuten hade BoIS ett avslut utifrån som gick tätt utanför och i den 39:e minuten kom man fram i ett ganska bra läge till vänster i offensivt straffområdet, den dock täcktes skottet av Amir Darban Khales.Den första halvleken var spelmässigt jämn. Båda lagen hade ett par lägen, men ingen riktigt klar målchans och det var därför ganska logiskt att halvleken slutade 0-0.I den andra halvleken fick Torn en smakstart. Halvleken var bara två minuter gammal när Niclas Lundberg ordnade fram en vänsterhörna. Dylan Kosic Sulaiman slog hörnan som nådde bortre stolpen där Amir Darban Khales nickade in 1-0 för Torn i matchminut 48!Glädjen blev dock kortvarig för Torn. Två minuter senare ledde ett BoIS-anfall till att bollen bröts och hamnade framför fötterna på Erik Andersson som stillastående kunde prickskjuta in 1-1 från en position till vänster i straffområdet.

Efter kvitteringsmålet tog gästerna från Landskrona över spelmässigt. Torn försvarade sig dock förtjänstfullt och BoIS hade svårt att omsätta spelövertaget till klara målchanser.Under några jobbiga minuter för Torns del var gästerna dock nära ett ledningsmål vid ett par tillfällen. I den 69:e minuten hade BoIS ett farligt läge när man tog sig in i straffområdet från vänstersidan och spelade in bollen framför mål där en framstormande bortaspelare stötte bollen över. Fem minuter senare spelade sig BoIS till ett helt öppet läge till höger i straffområdet. Fredrik Landén i Tornmålet såg dock faran och rusade ut, varför bortaspelaren inte längre hade någon lucka utan Landén kunde rädda.Torn hade ett par bra omställningslägen under den andra halvleken som man inte kunde utnyttja. I den sista spelminuten av ordinarie tid var man dock oerhört nära att avgöra matchen.

Dylan Kosik Sulaiman fick bollen till höger och tog sig in till ett bra skottläge i straffområdet. Avslutet räddades av målvakten, men returen gick ut till Daniel Thulin som avlossade ett direktskott med bra tryck i som gick klockrent i ribban! Där fattades det bara ett par centimeter från att Torn skulle ha fullbordat cupskrällen.Istället gick matchen till förlängning. I den första förlängningskvarten var det fortsatt BoIS som hade stora delar av bollinnehavet, men det var Torn som hade två jättelägen att ta ledningen.

I den 96:e minuten kunde Torn ställa om efter en hörna för BoIS och Torn kom två spelare fria mot målvakten, men man slarvade dessvärre bort denna jättemöjlighet.

I matchminut 100 hade Torns inhoppare Tomas Martinsson en bra nick efter att Dylan Kosik Sulaiman lyft in bollen i straffområdet från höger. Bollen såg ut att vara på väg i mål intill den bortre stolpen, men BoIS-målvakten sträckte på sig och lyckades med en utmärkt räddning tippa bollen till hörna.Det sista som hände i den första förlängningskvarten var att Adrian Podsiadly fick sitt andra gula kort och blev därmed utvisad. Torn fick därmed avsluta matchen med reducerat manskap.

I den andra förlängningskvarten hade Torn inte mycket att komma med offensivt sedan man fått en spelare utvisad. BoIS skapade en farlighet i den 108:e minuten då det blev en tilltrasslad situation nära mållinjen, men Fredrik Landén lyckades freda sitt mål från påhälsning och fick sedan hjälp av försvaret av rensa bort bollen.

I övrigt försvarade sig Torn bra trots det numerära underläget och det blev inte fler farligheter under förlängningen. En försvårande faktor under förlängningen var för övrigt att det mörknet sänkte sig över Tornvallen. Matchen gick till straffar.

BoIS inledde genom att sätta sin första straff, även om Fredrik Landén gick rätt och var på bollen. Daniel Thulin var först ut för Torn, men träffade samma ribba som stoppade honom från att bli matchhjälte i den 90:e minuten.

I straffomgång två, tre och fyra blev det idel mål.

När BoIS hade möjlighet att avgöra i den femte omgången så slog Erik Andersson straffen strax utanför den vänstra stolpen och Adam Olofsson kunde kvittera för Torn genom att sätta sin straff.

I straffområde sex, sju och åtta blev det mål på alla straffar. Fredrik Landén var dock oerhört nära att bli matchhjälte när han tippade en av straffarna i ribban, men bollen studsade därefter i mål.

BoIS gjorde mål på sin straff även i omgång nio. Torn skickade fram målvakten Fredrik Landén. BoIS målvakt Amr Kaddoura tippade bollen i ribbans underkant, bollen studsade ner på fel sida på mållinjen med Tornögon sett, och Landskrona BoIS hade vunnit matchen.

Stor glädje hos gästerna som firade med inrusande supportrar och bengaler!

Besvikelse i Tornlägret som ändå kan vara mycket stolta över sin insats! En sådan här match ger också föreningen mycket positiv uppmärksamhet medialt och ett välkommet tillskott ekonomiskt.

En mycket trevlig kväll på Tornvallen med ett tråkigt slut för Torns del. Torn visade dock ännu att man kan hålla jämna steg med ett elitlag och man bör kunna bibehålla ett gott självförtroende i seriespelet, förlusten till trots.

Nu gäller det för Torn att ställa om och fokusera på de viktiga matcherna man har framför sig i seriespelet.

Vi tackar Landskrona BoIS för matchen och gratulerar dem till avancemanget och önskar dem lycka till framöver i jakten på nytt kontrakt i Superettan.

Vi vill ännu en gång också passa på att tacka alla som kom till matchen och bidrog till en fantastisk inramning och ett nytt publikrekord på Tornvallen!Vi återkommer imorgon lördag med en rapport inför söndagens bortamatch mot Råslätt.

Torn: Fredrik Landén (målvakt), Ruben Grönevik, Viktor Edsheim, Amir Darban Khales (1 mål), Daniel Thulin, Aleksandar Milutinovic, Christopher Nilsson (ut 77), Niclas Lundberg (ut 64), Dylan Kosik Sulaiman, Adrian Podsiadly (2 varningar, utvisad 105), Niklas Nilsson, Mohamed Abo-Sharkh (in 64), Tomas Martinsson (in 77, ut 108), Adam Olofsson (in 108), Carl Jönsson (spelade ej), Jonatan Borg (spelade ej), Hampus Lundgren (målvakt, spelade ej).

Text: Andreas Wallerstig Bild: Lars Edsheim