Inför Eriksfälts FF - Torns IF Herr A
Inför Eriksfälts FF - Torns  IF Herr A  
2010-06-03 22:49
Som vanligt planerar vi att rapportera direkt från lördagens match. Klicka här för att komma till rapporteringen.

Efter en blåsig torsdagsträning i Stångby börjar nu laget inför helgens match ta form. På lördag klockan 15.00 är det avspark på Lindeborgs IP mellan Eriksfälts FF och Torns IF.

Motståndarna Eriksfält är ett lag som Torn har stött på några gånger på senare år. Säsongen 2008 spelade lagen i samma serie, det året slutade Torn på en fjärde plats medan Eriksfält efter kvalspel fick ta steget ner i division 5. Trots detta vann Eriksfält båda matcherna mot Torn den säsongen, med 3-1 på Lindeborgs IP och med 3-2 på Tornvallen. Dämed var Eriksfält det enda lag i serien som Torn inte lyckades ta poäng mot den säsongen så det finns revansch att utkräva för Torns del.

Lagen möttes också i en träningsmatch i våras på Klostergårdens IP, den matchen vann Torn med klara 4-0, men då det var just en träningsmatch kan man inte dra för stora växlar av det resultatet.

Förra säsongen vann Eriksfält division 5 på ett imponerande sätt och i år är man alltså tillbaka i division 4. Laget förlorade premiärmatchen i Lomma mot Åkarp efter att ha blivit berövade ett kvitteringsmål i slutskedet av matchen där undertecknad och Torntränaren Micke Roos hade en bra position bakom mållinjen och såg att bollen var över linjen. Därefter tog man tre raka trepoängare innan man på nytt förlorade borta mot Staffanstorp efter att på nytt fått ett väldigt tveksamt domslut emot sig när Staffanstorp gjorde matchens enda mål på straff. Efter det hade man en svacka med många insläppta mål i ett par matcher, men i de senaste matcherna har man kommit tillbaka igen. I näst senaste matchen blev det en klar seger mot Lödde och senast blev det en poäng mot Kulladal efter att Kulladal kvitterat i matchens slutskede. Efter nio omgångar återfinns Eriksfält på en sjätteplats i tabellen, sex poäng bakom Torn.

För Torns del var segern i den jämna matchen mot Veberöd i måndags där avgörandet kom först på övertid oerhört skön, men samtidigt dyrköpt då man drabbades av ett par skador och en avstängning. Detta bidrar till att det blir många förändringar i truppen jämfört med måndagens match.

Gustav massör var kanske den som fick jobba hårdast under kvällens träning. Viktor Edsheim och Niklas Nilsson som båda fick avbryta måndagens match efter knäskador var två av dem som fick behandling ikväll och det konstaterades att båda hade drabbats av känningar i knät och är obrukbara på lördag, men det verkar lyckligsvis inte vara alltför allvarliga skador. Viktor drabbades dessutom av ännu en känning när tejpen skulle avlägsnas, den föreföll vara oerhört smärtsam, men snabbt övergående.

Förutom Viktor och Niklas så kommer inte heller Sammy Pergament att kunna spela på lördag då han fick sin tredje varning för året i måndags. Utöver detta så saknas ytterligare två spelare från måndagens trupp i den preliminära truppen till på lördag. Det är Olof Andåker och Pontus Svensson som båda har drabbats av sjukdom i veckan och inte tränat.

Trots många avbräck är allt dock inte nattsvart. Tomas Martinsson beräknas vara tillbaka efter att ha stått över den senaste matchen och Markus Thulin är äntligen tillbaka efter sin avstängning. Dessutom går Martin Kindberg och Jonatan Borg in i truppen, medan en plats lämnas öppen.

Sammantaget innebär detta att Torntränarna har tagit ut följande trupp till lördagens match:

1. Magnus Jönsson
2. Jonatan Borg
3. André Sandstedt
5. Markus Thulin
7. Martin Kindberg
8. Christoffer Persson
9. Erik Rönningberg
10. Tomas Martinsson
11. Daniel Thulin
12. Jonas Arnoldsson
13. Fredrik Andersson
14. Amir Darban Khales
17. Andreas Bladh
18. Björn Ohlsson
19. Joel Borg

Text: Andreas Håkansson Bild: Lars Edsheim